PS in foodservice en Brandbank gaan samenwerken

Chantal Timmerman van Brandbank (l) en Nicole Kleuskens van PS in foodservice ondertekenen hun samenwerkingsovereenkomst

Productinformatie - PS in foodservice en Brandbank gaan samenwerken en hebben vandaag het startsein gegeven voor de koppeling om de stroom van packshots in de foodserviceketen te optimaliseren. Dit wordt niet alleen voor Nederland gedaan, maar voor de hele Benelux. 

PS in foodservice beheert productinformatie voor de foodservice-keten. Hierbij gaat het zowel om ingrediënten, voedingswaarden en keurmerken als logistieke informatie en packshots. Brandbank creëert, managet en distribueert alle digitale content die nodig is om producten online op te laten vallen en verkopen.

Bij ps in foodservice hebben inmiddels meer dan 900 producenten hun producten ingevoerd. Hiermee voorziet PS meer dan 95% van de Nederlandse foodservice-groothandels van alle productinformatie die nodig is voor het logistiek proces en het vullen van bestelsites. Ook wordt de informatie automatisch doorgezet naar honderden foodservice-afnemers.

Brandbank heeft twintig jaar ervaring in het vervaardigen en beheren van FMCG (fast-moving consumer goods) productcontent. Brandbank beschikt over data-specialisten, productmanagers, fotografen en kwaliteitsmanagers die belast zijn met de zorg voor een optimale presentatie van producten online.

Door een koppeling tussen beide partijen kunnen productfoto’s van producenten uit Brandbank binnenkort eenvoudig doorgezet worden naar de database van PS in foodservice. Nicole Kleuskens, PS in foodservice: ‘Door de koppeling is het voor producenten, heel eenvoudig om packshots ook door te zetten naar PS. Deze hoeven dan niet meer handmatig bij ons geüpload te worden.’ Chantal Timmerman, Brandbank: ‘Voor producenten die werken met Brandbank is het gemakkelijk nu om hun packshots en data ook beschikbaar te maken voor de foodservicemarkt’.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek