Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag


Verwachting is dat er op Moederdag 35% meer reserveringen zullen zijn voor high tea bij de horeca dan vorig jaar

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Het lijkt er dus op dat de Nederlandse restaurants een drukke Moederdag 2023 voor de boeg hebben, waarbij vooral een high tea als arrangement populair is. Het heropenen van de horeca en de toenemende populariteit van high tea worden genoemd als belangrijkste redenen voor deze toename. De verwachting is dat, met nog twee dagen te gaan, op 14 mei uiteindelijk zo’n 35% meer reserveringen zullen zijn ten opzichte van 2022.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen waren in in 2020 de horecagelegenheden dicht waardoor Moederdag niet in restaurants gevierd kon worden. In 2021 waren rond Moederdag alleen de terrassen geopend. Vanaf 2022 was het weer mogelijk om Moederdag in horecagelegenheden te vieren.

Inflatie

Inflatie en hogere prijzen in d horeca zijn geen belemmering gebleken om Moederdag met een high tea te vieren. Uit reserveringsdata van High Tea.nl blijkt dat de gemiddelde prijs voor een high tea op dit moment ruim 26 euro per persoon bedraagt. 14% van de horecagelegenheden hebben voor dit jaar zelfs een speciaal arrangement voor Moederdag gemaakt. Maar niet alleen wordt er meer aandacht besteed aan het arrangement ook de verkoop van cadeaubonnen is toegenomen. Dit jaar zelfs twee keer zoveel als vorig jaar.

Bron: HighTea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid