Schrijver Leon de Winter en zijn neef ontwikkelen eigen friet
Patat - Schrijver Leon de Winter en hartchirurg Leon Eijsman hebben gezamenlijk een nieuwe friet ontwikkeld die koolhydraatarm is. De Leon&León friet, die 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan normale patat is afkomstig van Nederlandse bodem. De friet is ontwikkeld voor de thuismarkt en moet bereid worden in de airfryer. Hierdoor is gebruik van frituurvet overbodig, waardoor die ook lager zit in het vetpercentage. De friet is verkrijgbaar bij Albert Heijn is vandaag geïntroduceerd. Leon&León is naast lowcarb en ook glutenvrij en vegan friendly. Leon&León Schrijver Leon de Winter kreeg in 2012 te horen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dat betkende afscheid nemen van zijn favoriete gerecht: friet. Reden om samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman te zoeken naar lowcarb frietjes. Een basis hiervoor werd gevonden in de teelt naar koolhydraatarme aardappelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken geschikt, mits de frieten ervan waren omhuld met een natuurlijke coating. Na een ontwikkelingsproces van zeven jaar is dat uiteindelijk gelukt. De twee initiatiefnemers hebben in die ontdekkingstocht samengewerkt met HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Bron: @FoodClicks Patat - Schrijver Leon de Winter en hartchirurg Leon Eijsman hebben gezamenlijk een nieuwe friet ontwikkeld die koolhydraatarm is. De Leon&León friet, die 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan normale patat is afkomstig van Nederlandse bodem. De friet is ontwikkeld voor de thuismarkt en moet bereid worden in de airfryer. Hierdoor is gebruik van frituurvet overbodig, waardoor die ook lager zit in het vetpercentage. De friet is verkrijgbaar bij Albert Heijn is vandaag geïntroduceerd. Leon&León is naast lowcarb en ook glutenvrij en vegan friendly. Leon&León Schrijver Leon de Winter kreeg in 2012 te horen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dat betkende afscheid nemen van zijn favoriete gerecht: friet. Reden om samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman te zoeken naar lowcarb frietjes. Een basis hiervoor werd gevonden in de teelt naar koolhydraatarme aardappelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken geschikt, mits de frieten ervan waren omhuld met een natuurlijke coating. Na een ontwikkelingsproces van zeven jaar is dat uiteindelijk gelukt. De twee initiatiefnemers hebben in die ontdekkingstocht samengewerkt met HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ahold Delhaize wil Claude Sarrailh als opvolger van Wouter Kolk
Opvolging - Ahold Delhaize is voornemens om de van het Duitse Metro afkomstige Claude Sarrailh te benoemen tot eindverantwoordelijke voor Europa en Indonesië. Daarmee is de Fransman Sarrailh de opvolger van Wouter Kolk, die eerder dit jaar zijn vertrek bij Ahold Delhaize aankondigde.
Lees berichtAmerican Cookies van ‘geredde bananen’ uit de keten
Introductie - The Banana Factory heeft zich toegelegd op het redden van bananen in de keten. Aanvankelijk waren dat bananen uit de Europese havens, maar nu wordt er samen met De Graaf Bakeries ook gewerkt aan het reden van de bananen verderop in de keten. Samen met Albert Heijn wordt er een circulaire variant van American Cookie onder huismerk gelanceerd,...
Lees berichtAlbert Heijn introduceert AH Voordeelshop.nl
Webshop - Albert Heijn lanceert de AH Voordeelshop.nl, een online webshop waar klanten het hele jaar door deals kunnen vinden. Klanten konden altijd al terecht bij Albert Heijn voor leuke uitjes en non-food assortiment met flinke kortingen. Met de lancering van de AH Voordeelshop.nl is dit aanbod nu flink uitgebreid en overzichtelijk samengebracht.
Lees berichtAlbert Heijn gaat inzet servicebalies herzien
Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de servicebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee. De praktijk is lastiger. We gaan de nieuwe werking van de servicebalie daarom de komende tijd op onderdelen herzien. In heel veel winkels gaat het hartstikke goed, en in sommige winkels gaan we bijsturen.” Dat gaf Constantijn Ninck Blok,...
Lees berichtHalf-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip
Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.
Lees berichtAH en Holland Food Service gaan samenwerken in de zorg
Samenwerking - Albert Heijn Zakelijk en Holland Food Service hebben elkaar gevonden in het bedienen van de zorg op het gebied van eten en drinken. Door elkaars capaciteiten te versterken willen zij een nieuwe standaard creëren in de zorg.
Lees bericht