SPAR en Statiegeld Nederland lanceren Statieheld-pilot


Formulenieuws - SPAR en Statiegeld Nederland de starten op drie universiteiten, waar SPAR is gevestigd, een pilot met het inleveren van blikjes en flesjes voor statiegeld. De Statieheld-pilot start op de locaties Hogeschool Utrecht, TU Eindhoven en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor de pilot worden automaten ingezet, die gebruik maken van het RAAS-model (RVM As A System). De automaten bieden studenten een efficiënte en milieuvriendelijke manier om statiegeldflessen en blikjes te recyclen.

De pilot volgt op een eerdere proef bij SPAR-locaties op vakantiepark De Leistert en in Zoutelande. Gezien het succes van die proef wordt de Statieheld-pilot ook uitgerold binnen de SPAR university-winkels en een city winkel, namelijk SPAR Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam. De pilot wordt na vier tot zes maanden geëvalueerd. De bevindingen uit de pilot vormen de basis voor een mogelijke uitbreiding van het systeem naar andere locaties.

Werking

De automaten scannen producten en het verzamelde het statiegeldbedrag wordt direct via een Tikkie teruggestort op de rekening van de gebruiker. Verwacht wordt dat deze snelle methode beter aansluit bij jonge mensen die producten onderweg consumeren. SPAR en Satiegeld Nederland zetten de automaten daarom in op drukbezochte plekken zoals universiteiten en steden. Om succesvol te recyclen moet de inzameling voor de on-the-go consument eenvoudiger, sneller en toegankelijker. Gebruikers van de automaten kunnen het geld ook schenken aan een goed doel.

RAAS-model

De Statieheld-automaten maken gebruik van het RAAS-model (RVM As A System), waarbij de technologie als een dienst wordt aangeboden. Dit biedt SPAR de mogelijkheid om de efficiëntie en het onderhoud van de automaten te optimaliseren zonder zelf eigenaar te zijn van de systemen.

Bron: SPAR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Vissers Energy opent 25e Moments & More

Tankstation – Esso Vissers Raakeind had als locatie de eer om de 25e Moments & More te mogen openen. De locatie aan de A58 werd ook de locatie waar samen met Statiegeld Nederland de compacte M1 emballage-automaat van Tomra is geplaatst.

Lees bericht





NFV Franchise Trofee 2024 voor fastserviceketen Verhage

Verkiezing - Verhage is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2024, de jaarprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging. Verhage liet twee andere genomineerde franchiseformules achter zich. Dat waren de Groningse koffieformule Doppio Espresso en AMI, een keten van kapsalons.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid