Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meestergastheer

Stan Kerckhoffs

Benoeming - Stan Kerckhoffs (1978) is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar (FG Foodlabs  in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Na zijn opleiding Gastheer aan de Middelbare Hotelschool in Heerlen begon Kerckhoffs zijn loopbaan bij Hotel-Restaurant Prinses Juliana in Valkenburg. Daarna werkte hij bij Restaurant La Ville en ’t Pakhoes in Maastricht. In 2003 maakte hij de overstap naar restaurant Latour in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Dit restaurant wordt sinds 2005 jaarlijks bekroond met een Michelinster en behaalde in de GaultMillau gids van 2014 zestien koksmutsen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek