Stewardessen KLM gaan op intercontinentale vluchten Heineken bier tappen

De Heinekentap moest in de kleinste vliegtuigtrolley passen die KLM beschikbaar heeft. Daardoor ontbreekt noodgedwongen de koeling (foto: Heineken)

Inflight - KLM gaat op willekeurige intercontinentale vluchten Heineken bier voor de passagiers tappen, meldt Het Parool zaterdag. Het bier wordt door stewardessen getapt uit een op een trolley lijkende rijdende biertap.

Het zal nog wel even duren voor alle passagiers een biertje uit de tap kunnen bestellen. KLM zal de tap voorlopig alleen inzetten op willekeurige intercontinentale vluchten, waaronder naar Rio de Janeiro tijdens de komende Olympische Spelen“Wij zijn voortdurend op zoek naar producten met een Nederlandse signatuur waarmee we ons kunnen onderscheiden van andere maatschappijen”, zegt Miriam Kartman, vicepresident Inflight Services bij KLM in Het Parool. “Heineken is al jaren onze bierpartner. Maar we weten van onze passagiers dat bier uit de tap door bierdrinkers hoger wordt geacht dan bier uit blik.”

Moeilijk
Omdat de luchtdruk in een vliegtuig veel lager is dan op zeeniveau, was het volgens Heineken heel moeilijk om een biertap voor vluchten te ontwikkelen. “Het was een grote puzzel”, zegt Edwin Griffioen van Heineken in Het Parool. “We moesten een hele tapinstallatie maken in de kleinste trolley die ze hadden, met de tap, het bier, de koeling en de compressor voor de luchtdruk. Maar hoe we ook probeerden, we hielden telkens één onderdeel over.” Als gevolg hiervan heeft de biertaptrolley geen koeling. De fusten worden echter gekoeld op Schiphol aangeleverd, waardoor passagiers op de vlucht toch koud bier uit de tap krijgen. Als de tap een succes wordt, dan komt er mogelijk op meer intercontinentale vluchten tapbier aan boord.

Bron: Het Parool

Auteur: Paul Peter Blonk