Thalassa in Zandvoort is het Beste Strandpaviljoen van Nederland

Beste Strandpaviljoen van Nederland is Thalassa in Zandvoort

Strandpaviljoens - Thalassa in Zandvoort is het beste strandpaviljoen van 2018. En Ouddorp heeft het schoonste strand van Nederland. Dat is gisteren, donderdag 5 juli, bekendgemaakt op Vlieland tijdens de uitreiking van de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland.

Thalassa was onder de strandpaviljoens de grote winnaar. Behalve de prijs voor het Beste Paviljoen van Nederland en Zuid-Holland, won Thalassa ook in de categorie Meest Duurzame Paviljoen van Nederland. De jury en bezoekers roemen de gastvrijheid, de kwaliteit en het oog voor duurzaamheid van het Zandvoortse familiebedrijf.

Ouddorp werd verkozen tot het Schoonste Strand. De gemeente Goeree Overflakkee weet de strandgasten in samenwerking met de strandpaviljoens optimaal te verleiden tot schoon gedrag en ruimt direct op als er toch afval is ontstaan. De schoonmakers en inspecteurs zien dat hierdoor de trend doorzet dat mensen steeds minder afval op het strand achterlaten.

De prijsuitreiking vond plaats bij ’t Badhuys in Vlieland, de winnaar van het Beste Strandpaviljoen van 2017.

Overige categorieën

De Beste Paviljoens per Provincie waren: Beachclub Lekker (Zeeland), Thalassa, (Zuid-Holland), Bries (Noord-Holland) en Sjoerd (Waddeneilanden).

Het Beste Zoetwaterpaviljoen van Nederland werd Sunrise in Best.

Pier 7 in Vlissingen werd uitgeroepen tot de Beste Nieuwkomer van het Jaar.

Paviljoen Thalassa won de prijs voor het Meest Duurzame Paviljoen.

Over de verkiezingen

Dit jaar werden de Schoonste Strandverkiezingen voor het eerst gecombineerd met de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen.

Bron: KHN

Auteur: Steffen van Beek