Tool Gastronomixs gaat culinaire inspiratie Vitam-chefs borgen
Catering – De chefs van de meer dan 250 restaurants van Vitam krijgen vanaf oktober de tool Gastronomixs ter beschikking om hun eigen recepturen te kunnen borgen. In het online platform waar zij toegang toe krijgen, kunnen zij ook nieuwe gerechten toevoegen of bestaande gerechten aanpassen. De chefs bij de restaurants van Vitam stellen allemaal hun eigen weekmenu samen. Om die gerechten te borgen was een systeem noodzakelijk waarin dit goed en gemakkelijk kon. Het online platform Gastronomixs biedt die mogelijkheid. Op het platform staan duizenden gerechten en hun bereiding. Door deze vast te leggen en toegankelijk te maken, worden enerzijds de gerechten vastgelegd, maar dienen zij tevens als bron van inspiratie voor andere chefs en medewerkers. Sezoensgroenten De chefs van Vitam koken dagelijks met verse producten, met zo min mogelijk toevoegingen, maar bij voorkeur met Nederlandse seizoensgroenten. Het platform ondersteunt de chefs ook op dat terrein door de inzet van een productkalender. Hierop is te zien welke seizoensproducten wanneer beschikbaar zijn. Bron: @FoodClicks Catering – De chefs van de meer dan 250 restaurants van Vitam krijgen vanaf oktober de tool Gastronomixs ter beschikking om hun eigen recepturen te kunnen borgen. In het online platform waar zij toegang toe krijgen, kunnen zij ook nieuwe gerechten toevoegen of bestaande gerechten aanpassen. De chefs bij de restaurants van Vitam stellen allemaal hun eigen weekmenu samen. Om die gerechten te borgen was een systeem noodzakelijk waarin dit goed en gemakkelijk kon. Het online platform Gastronomixs biedt die mogelijkheid. Op het platform staan duizenden gerechten en hun bereiding. Door deze vast te leggen en toegankelijk te maken, worden enerzijds de gerechten vastgelegd, maar dienen zij tevens als bron van inspiratie voor andere chefs en medewerkers. Sezoensgroenten De chefs van Vitam koken dagelijks met verse producten, met zo min mogelijk toevoegingen, maar bij voorkeur met Nederlandse seizoensgroenten. Het platform ondersteunt de chefs ook op dat terrein door de inzet van een productkalender. Hierop is te zien welke seizoensproducten wanneer beschikbaar zijn. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025
Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtVitam vervangt koemelk standaard voor havermelk op Erasmus
Catering - Vanaf 6 mei 2024 start cateraar Vitam op de Erasmus Universiteit Rotterdam met het havermelkproject en serveren zij voortaan standaard havermelk in plaats van koemelk. Voor de havermelk betaalt de gast €2,42. Willen zij toch koemelk dan betalen zij daarvoor extra.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtSodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart
Catering - Vanaf maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees bericht