Turks foodconcept Simitçi Dünyasi opent eerste vestiging in Utrecht

Simitçi Dünyasi wil in hoog tempo nieuwe vestigingen openen in Nederland

Fastservice - Om de Nederlandse consument te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyası vrijdag de eerste vestiging in Utrecht.

In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept worden geopend. “Europa is nu klaar voor onze Mediterrane formule”, zegt CEO Cigdem Rençber. “Daarom openen we na Utrecht ook vrij snel vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding. Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot brand development.”

Uitrollen
Simitçi Dünyası biedt de wereld van Turkse broodjes, de Simit. Het bedrijf voert drie shopconcepten. Kiosk, te vinden op drukke stationscentra, biedt take-away producten voor de haastige consument, Bakery staat in het teken van ontbijt- en lunchproducten en Bistro is de ‘all day dining’ spot. Broodjes, gegrilde köfte en andere Turkse gerechten worden ter plekke vers voor het oog van de klant bereid. Sinds 2012 heeft het bedrijf meer dan honderd bakery’s, bistro’s en kiosken door heel Turkije geopend. De opgeleide Simitçi Dünyası bakkers worden vanuit Turkije naar Nederland gehaald om het foodconcept hier uit te rollen. Binnenkort openen naast Nederland ook nieuwe filialen in het Midden-Oosten en Azië.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk