Twee Michelinsterren voor Tribeca Heeze, eerste ster voor Rijks Amterdam

Restaurant Rijks van executive chef Joris Bijdendijk in Amsterdam ontving de eerste Michelinster

Horeca - Restaurant Tribeca in Heeze ontving maandag in het DeLaMar theater in Amsterdam in één klap twee Michelinsterren. Ook is er een Michelinster voor restaurant Rijks van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Dit werd bekend gemaakt tijdens de lancering van de Nederlandse editie van de Michelin hotel- en restaurantgids voor 2017 in Amsterdam. De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen zijn en blijven de enige twee restaurants in Nederland met drie sterren. Tribeca is nog maar drie maanden open en de verrassing van twee Michelinsterren kon bij chef-kok Jan Sobecki dan ook niet groter zijn. Vijf restaurants ontvingen hun eerste ster: restaurant Bolenius, restaurant MOS en restaurant Rijks in Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen en Noble in Den Bosch. In totaal werden er 106 sterren uitgereikt, één minder dan in 2015.

Trots
“Ik ben buitengewoon trots dat ik met mijn team dagelijks ruim 160 gasten kan laten genieten van onze Nederlandse smaken”, reageert executive chef Joris Bijdendijk van Rijks. “Dat dit bekroond wordt met een ster, is een droom die uitkomt. Wij blijven met deze ster net zo toegankelijk als hiervoor, Rijks is voor iedereen.” Volgens Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum is de Michelinster ‘een verdiende kroon op het werk van Joris en zijn team’. “Zij hebben in korte tijd een fantastisch restaurant neergezet dat in alles de waarden van het Rijksmuseum uitstraalt: authenticiteit, kwaliteit, persoonlijk, innovatief en eenvoud vertaald naar de keuken, de medewerkers, de service en de sfeer.” Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en Vermaat.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk