Van der Ent volgt Kranendonk op als algemeen directeur SPAR

Sjaak Kranendonk

Persoonlijk – Oud V&D-directeur John van der Ent volgt per 1 januari 2018 Sjaak Kranendonk als Algemeen Directeur van SPAR Holding BV. Dit is vandaag bekend gemaakt.

De Raad van Commissarissen spreekt weliswaar haar waardering uit voor wat Sjaak Kranendonk met SPAR heeft gepresteerd, maar een reden voor zijn vertrek wordt niet gegeven. Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Saskia van Walsum: “Sjaak heeft in de afgelopen 9 jaar met het directieteam, de organisatie en de ondernemers SPAR getransformeerd van een traditionele groothandel in een moderne retailer met een eigen plaats in de Nederlandse foodretail-wereld.”

Opvolger wordt de 55 jarige John van der Ent. Hij deed foodervaring op als operationeel directeur van Makro Spanje en Maleisië en was eerder eindverantwoordelijk voor V&D en La Place, Postkantoren BV en Etos.

Spar is de laatste jaren succesvol met de gemaksconcepten gericht op studenten en de winekls in de binnensteden, onder de namen SPAR University en Spar City. Daarnaast is Spar actief in een samenwerking met de EG Group met een aantal Texaco-tankstations langs de Nederlandse (snel)wegen.

Van der Ent vormt per begin volgend jaar samen met Susanne Kroon (Commercieel) en Edith Appels (Financiën en Operations) de nieuwe directie van SPAR Holding BV.

Bron: SPAR

Auteur: Steffen van Beek