Van Gelder en PlantLab samen in verticale teelt


Samenwerking - AGF-leverancier Van Gelder groente & fruit en verticale teeltspecialist PlantLab zijn een samenwerking aangegaan. In het nieuwe bedrijfspand van Van Gelder komen twee volledig gecontroleerde Plant Productie Units (PPU’s) waar diverse verse groenten worden geproduceerd. Daarnaast zal PlantLab ook op haar eigen productielocatie op grote schaal groenten produceren waarmee chef-koks uit de klantenkring van Van Gelder hun gasten culinair kunnen verrassen. “Iedereen is tegenwoordig bezig met gezond eten, maar daar zijn we bij Van Gelder al veel langer mee bezig. Sinds 2011 zetten we hier vol op in en dit vormt ook een van de uitgangspunten voor onze nieuwbouwlocatie”, aldus algemeen directeur Gerrit van Gelder. “Samen met onze telers, leveranciers en partners hebben we de taak om ervoor te zorgen dat de producten die we afleveren goed, gezond en vers zijn. Dat betekent ook dat we continu op zoek zijn naar producten met méér smaak en een hogere voedingswaarde.” Tijdens die zoektocht is Van Gelder in aanraking gekomen met de verticale teelt van PlantLab, waarmee nu het partnership wordt aangegaan Verticale teelt Verticale teelt is een nieuwe methode waarmee gewassen in meerdere lagen boven elkaar geteeld worden in een volledig gesloten teeltomgeving. “In de Plant Production Units van PlantLab noemen we dit Plant Paradise”, aldus Ard Reijtenbagh van PlantLab. Deze verse producten worden ongeacht het seizoen of klimaat dicht bij de afnemer en consument geproduceerd. Reijtenbagh: “Hierdoor verminderen we uitstoot van CO2 in transport en afval in de productieketen. Daarnaast oogsten we het product pas wanneer het rijp en op smaak is. Ook is het product van PlantLab vrij van pesticiden en reduceren we het watergebruik in de productie tot wel 95%.” Deze lokale en duurzame manier van groente produceren past precies in de duurzaamheidsdoelen van het nieuwe bedrijfspand van Van Gelder. Bron: Van Gelder/PlantLab Samenwerking - AGF-leverancier Van Gelder groente & fruit en verticale teeltspecialist PlantLab zijn een samenwerking aangegaan. In het nieuwe bedrijfspand van Van Gelder komen twee volledig gecontroleerde Plant Productie Units (PPU’s) waar diverse verse groenten worden geproduceerd. Daarnaast zal PlantLab ook op haar eigen productielocatie op grote schaal groenten produceren waarmee chef-koks uit de klantenkring van Van Gelder hun gasten culinair kunnen verrassen. “Iedereen is tegenwoordig bezig met gezond eten, maar daar zijn we bij Van Gelder al veel langer mee bezig. Sinds 2011 zetten we hier vol op in en dit vormt ook een van de uitgangspunten voor onze nieuwbouwlocatie”, aldus algemeen directeur Gerrit van Gelder. “Samen met onze telers, leveranciers en partners hebben we de taak om ervoor te zorgen dat de producten die we afleveren goed, gezond en vers zijn. Dat betekent ook dat we continu op zoek zijn naar producten met méér smaak en een hogere voedingswaarde.” Tijdens die zoektocht is Van Gelder in aanraking gekomen met de verticale teelt van PlantLab, waarmee nu het partnership wordt aangegaan Verticale teelt Verticale teelt is een nieuwe methode waarmee gewassen in meerdere lagen boven elkaar geteeld worden in een volledig gesloten teeltomgeving. “In de Plant Production Units van PlantLab noemen we dit Plant Paradise”, aldus Ard Reijtenbagh van PlantLab. Deze verse producten worden ongeacht het seizoen of klimaat dicht bij de afnemer en consument geproduceerd. Reijtenbagh: “Hierdoor verminderen we uitstoot van CO2 in transport en afval in de productieketen. Daarnaast oogsten we het product pas wanneer het rijp en op smaak is. Ook is het product van PlantLab vrij van pesticiden en reduceren we het watergebruik in de productie tot wel 95%.” Deze lokale en duurzame manier van groente produceren past precies in de duurzaamheidsdoelen van het nieuwe bedrijfspand van Van Gelder. Bron: Van Gelder/PlantLab

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PlantLab verviervoudigt Amsterdamse productielocatie

Indoor farming – PlantLab, de pionier in indoor farming, breidt zijn Nederlandse productielocatie fors uit. In Amsterdam is vanaf november bijna 15.000 vierkante meter beschikbaar voor de teelt van groente en kruiden, zoals tomaten, komkommer, basilicum en munt. Dat betekent dat de capaciteit van het bedrijf in de hoofdstad bijna vier keer zo groot wordt.

Lees bericht


Twee topchefs, Van Gelder en Rotterdams orkest vinden elkaar

Actie – Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de chefs Marco Somer van De Harmonie en Maaike Stift van EAT.PEASY in de Maastad hebben elkaar samen met versleverancier Van Gelder gevonden in een culinair muzikaal avontuur. Deze week zijn zij gestart met het Huiskamerrestaurant, waarbij mensen tijdens of voor het beluisteren van een concert kunnen genieten van een aantal gerechten.

Lees bericht





Groeiambitie Van Gelder groente & fruit krijgt vorm bij slaan eerste paal

Vers - De eerste paal van het nieuwbouwproject van Van Gelder groente & fruit ging gisteravond de grond in. Op bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard in Ridderkerk, waar het bedrijf ooit begon, verrijst eind 2018 een 30.000 m2 groot modern bedrijf met ‘experiencecenter’ waar kennis over groente en fruit wordt gedeeld. Het nieuwe pand van Van Gelder moet ruim drie keer zo groot worden dan het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid