VCN kiest voor nieuwe verwarmingstechniek bij maaltijden

De Casserole van VCN

Zorg - Verscentrum Nederland (VCN) schakelt over op een nieuwe techniek om maaltijden te regenereren. De nieuwe methode voor het opwarmen van koelverse maaltijden is ontwikkeld in samenwerking met ISECO en gaat de huidige opwarmmethode van de MealButler vervangen.

VCN dat via het concept Zorgboodschap aan thuiswonende ouderen maaltijden levert, zocht naar een alternatief voor het verwarmen van maaltijden via de magnetron. Maaltijden die via de magnetron worden verhit, worden vaak niet gelijkmatig verhit en kunnen door foute instellingen van de ouderen ook minder smaakvol worden, waardoor ondervoeding bij ouderen dreigt, aldus VCN. Om die reden werd ISECO gevraagd een alternatief voor de magnetron te ontwikkelen. ISECO deed hier al onderzoek naar, aansluitend op haar missie om met gezond en lekker eten ondervoeding bij ouderen tegen te gaan. Het samenkomen van deze vragen versnelde de ontwikkeling van een nieuw regenereerapparaat voor thuis. Dat resulteerde in de Casserole: een gebruiksvriendelijke pan op tafel waarmee gemakkelijk een smakelijke maaltijd geserveerd kan worden. ISECO’s  thermocontact regenereertechnologie verzekert een geleidelijke, homogene opwarming van de maaltijd, waardoor de smaak en de voedingskwaliteiten van alle maaltijdcomponenten behouden blijven.

De komende periode ruilt VCN op alleonder het concept Zorgboodschap beleverdelocaties de MealButlers om voor Casseroles. Deze inruilactie gaat van start bij de zorgorganisaties Zevenster en de Lelie Zorggroep.

Bron: VCN

Auteur: Steffen van Beek