Veel belangstelling bij start Vakbeurs Foodspecialiteiten


Veel aanbieders met kleurrijke tapas op de Foodspecialiteitenbeurs in Houten

Vakbeurzen – Het was druk de eerst dag bij de beurs Foodspecialiteiten. De beurs die traditioneel veel bezocht wordt door (kaas)speciaalzaken krijgt tegenwoordig ook steeds meer bezoek vanuit foodservicebedrijven en zelfstandige retailers, zoals bakkers en slagers. Op elke stand liggen dan ook kwaliteitsproducten, waarmee je als bedrijf onderscheidend kunt zijn. Dit jaar zelfs internationaler dan ooit met producten uit Libanon en Maleisië.

De Vakbeurs Foodspecialiteiten wordt op maandag 26 en dinsdag 27 september gehouden in Expo Houten. De beurs is vandaag dus nog te bezoeken, mits je als geïnteresseerde van te voren bent aangemeld. De beurs kent een aantal vertrouwde elementen zoals de noviteitenstand met de verkiezing van de Beste Noviteit 2022, het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours en de competitie ‘Mooiste Kerstpakket 2022’. Tot Beste Noviteit werd gekozen Violetta van Proast. Het zuidvruchtenbrood ging met de prijs aan de haal omdat de bakker ruim  vijf maanden bezig is geweest voor de juiste samenstelling van het vruchtenbrood door de hoeveelheid aan ingrediënten. Daarnaast is het in hout gebakken, wat het volgens de vakjury tot een bijzonder product maakt.

Marktplein

Naast de vele kaasaanbieders op de beurs, ook leveranciers van vleeswaren, salades, noten en toppings. Kenmerkend voor de beursvloer is het marktplein, dat startups en niche-merken de gelegenheid biedt om hun producten onder de aandacht te brengen van de bezoekers. “Foodspeciaalzaken zijn al sinds jaar en dag een belangrijke kweekvijver voor niche-producten. Wij zien regelmatig dat producten via foodspeciaalzaken hun weg vinden naar de supermarkten waardoor de producenten uitgroeien tot grote bedrijven. ” aldus Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland, die de vakbeurs organiseert in opdracht van het Vakcentrum, dé brancheorganisatie voor zelfstandig ondernemers en franchisenemers in onder andere de foodsector. “Aan de andere kant koesteren wij het authentieke, ambachtelijke product.”

Breed aanbod

Dit jaar op de specialiteitenbeurs ook een tweetal bijdragen uit Libanon en Maleisië. Op beide stands staan verschillende leveranciers met hun eigen kwaliteitsproducten, uiteenlopend van gin en wijnen tot dipsauzen en hartige snacks. Het aanbod is van de Foodspecialiteitenbeursis wat dat betreft breed. Naast gespecialiseerde foodleveranciers, zoals Brandt & Levie, Pietercil Barends en Emmi, ook hardwaren-aanbieders met orderkiosken en geïntegreerde kassasystemen op de beursvloer, zoals van softwarebedrijf Fak, maar ook keukenhulpmiddelenleverancier Hakvoort.

Bron: Vakcentrum/@FoodClicks

Deelnemers aan de Libanese stand met kwaliteitswijn en gin
De Libanese leveranciers waren trots om hun producten te kunnen presenteren
Pastasaus van Brandt & Levie
FAK wil ondernemen eenvoudiger maken met software die het bestel- en keukenproces overzichtelijk houdt
Sommige leveranciers speelden in op de hoge energierekening van ondernemers
Nieuwe glutenvrije hartige snack bij Voets Specialiteiten
Bij Voets Specialiteiten waren de nieuwe producten in het assortiment duidelijk herkenbaar gemaakt
Niet nieuw, maar wel fraai design, van wijn in blik
Kaas Fondue in blik heeft ook een variant Franse Blauwader

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht


Slagersbeurs Slavakto onderdeel Vakbeurs Foodspecialiteiten

Vakbeurzen – De Nederlandse slagers krijgen weer een jaarlijkse vakbeurs. Stichting Slavakto heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten. Beide stichtingen bundelen hun krachten om een completere versbeurs te organiseren voor versspecialisten.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht

Afscheid Harrie ten Have als voorzitter Vakcentrum

Persoonlijk - Harrie ten Have heeft na veertien jaar afscheid genomen als voorzitter van het Vakcentrum, de belangenvereniging voor zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Voormalig Albert Heijn-franchiser Bram de Jong volgt hem op.

Lees bericht


Nationale Competities Foodspecialiteiten 2023 telt 11 finalisten

Verkiezing - Jaarlijks strijden in drie categorieën – door Foodbase - gecertificeerde foodspecialisten in de Nationale Competities Foodspecialiteiten om een plaats op het hoogste podium. Na de voorrondes in maart, waarbij drie juryleden de deelnemende winkels hebben bezocht, is nu de lijst finalisten bekend. De 11 geselecteerde winkels gaan nu strijden om de verschillende titels.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid