Veel belangstelling bij start Vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen – Het was druk de eerst dag bij de beurs Foodspecialiteiten. De beurs die traditioneel veel bezocht wordt door (kaas)speciaalzaken krijgt tegenwoordig ook steeds meer bezoek vanuit foodservicebedrijven en zelfstandige retailers, zoals bakkers en slagers. Op elke stand liggen dan ook kwaliteitsproducten, waarmee je als bedrijf onderscheidend kunt zijn. Dit jaar zelfs internationaler dan ooit met producten uit Libanon en Maleisië.
De Vakbeurs Foodspecialiteiten wordt op maandag 26 en dinsdag 27 september gehouden in Expo Houten. De beurs is vandaag dus nog te bezoeken, mits je als geïnteresseerde van te voren bent aangemeld. De beurs kent een aantal vertrouwde elementen zoals de noviteitenstand met de verkiezing van de Beste Noviteit 2022, het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours en de competitie ‘Mooiste Kerstpakket 2022’. Tot Beste Noviteit werd gekozen Violetta van Proast. Het zuidvruchtenbrood ging met de prijs aan de haal omdat de bakker ruim vijf maanden bezig is geweest voor de juiste samenstelling van het vruchtenbrood door de hoeveelheid aan ingrediënten. Daarnaast is het in hout gebakken, wat het volgens de vakjury tot een bijzonder product maakt.
Marktplein
Naast de vele kaasaanbieders op de beurs, ook leveranciers van vleeswaren, salades, noten en toppings. Kenmerkend voor de beursvloer is het marktplein, dat startups en niche-merken de gelegenheid biedt om hun producten onder de aandacht te brengen van de bezoekers. “Foodspeciaalzaken zijn al sinds jaar en dag een belangrijke kweekvijver voor niche-producten. Wij zien regelmatig dat producten via foodspeciaalzaken hun weg vinden naar de supermarkten waardoor de producenten uitgroeien tot grote bedrijven. ” aldus Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland, die de vakbeurs organiseert in opdracht van het Vakcentrum, dé brancheorganisatie voor zelfstandig ondernemers en franchisenemers in onder andere de foodsector. “Aan de andere kant koesteren wij het authentieke, ambachtelijke product.”
Breed aanbod
Dit jaar op de specialiteitenbeurs ook een tweetal bijdragen uit Libanon en Maleisië. Op beide stands staan verschillende leveranciers met hun eigen kwaliteitsproducten, uiteenlopend van gin en wijnen tot dipsauzen en hartige snacks. Het aanbod is van de Foodspecialiteitenbeursis wat dat betreft breed. Naast gespecialiseerde foodleveranciers, zoals Brandt & Levie, Pietercil Barends en Emmi, ook hardwaren-aanbieders met orderkiosken en geïntegreerde kassasystemen op de beursvloer, zoals van softwarebedrijf Fak, maar ook keukenhulpmiddelenleverancier Hakvoort.
Bron: Vakcentrum/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn
Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.
Lees berichtSlagersbeurs Slavakto onderdeel Vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen – De Nederlandse slagers krijgen weer een jaarlijkse vakbeurs. Stichting Slavakto heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten. Beide stichtingen bundelen hun krachten om een completere versbeurs te organiseren voor versspecialisten.
Lees berichtNieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden
Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.
Lees berichtAfscheid Harrie ten Have als voorzitter Vakcentrum
Persoonlijk - Harrie ten Have heeft na veertien jaar afscheid genomen als voorzitter van het Vakcentrum, de belangenvereniging voor zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Voormalig Albert Heijn-franchiser Bram de Jong volgt hem op.
Lees berichtNationale Competities Foodspecialiteiten 2023 telt 11 finalisten
Verkiezing - Jaarlijks strijden in drie categorieën – door Foodbase - gecertificeerde foodspecialisten in de Nationale Competities Foodspecialiteiten om een plaats op het hoogste podium. Na de voorrondes in maart, waarbij drie juryleden de deelnemende winkels hebben bezocht, is nu de lijst finalisten bekend. De 11 geselecteerde winkels gaan nu strijden om de verschillende titels.
Lees berichtZeeuwsche Zoute beste noviteit op vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen - Met inachtneming van de coronamaatregelen vonden winkeliers en exposanten elkaar op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten. De beurs werd maandag en dinsdag na twee jaar weer gehouden. Ruim 5300 bezoekers bezochten de afgelopen dagen de vakbeurs.
Lees bericht