Vegan Masters nu ook voor catering en horeca beschikbaar
Plantaardig - Vegan Masters gaat vanuit de eigen webshop Vegan Masters Pro en met eigen logistiek de markt voor foodprofessionals breder bedienen. Het plantaardige conveniencemerk Vegan Masters start nu ook bij de horecabedrijven en cateraars.
De productlijn voor deze bedrijfstakken omvat verschillende convenience oplossingen om een plantaardige menukaart samen te stellen, of om producten te presenteren voor grab&go en voor banqueteing. Het gaat om bijvoorbeeld ready-to-eat wraps en sandwiches, maar ook om pakketten om hamburgers mee op de kaart te zetten. Een zestal spreads zoals een plantaardige eiersalade en een kipkerrie variant, zorgen voor verdere aanvulling op het assortiment.
Eigen logistieke dienst
Voor de horeca werkt Vegan Masters samen met een eigen logistieke dienst, zodat bij bestedingen vanaf 50 euro gratis bezorgd kan worden. Bestellingen lopen via de eigen webshop Vegan Masters Pro. De producten zijn daarnaast ook verkrijgbaar via de ZB-groothandels.
Uitbreiden
De stap naar verdere verbreding binnen de professionele markt wordt door Vegan Masters gezet omdat personeelstekorten zorgen voor een rem op de groei van plantaardige producten binnen horeca en catering, vooral omdat er te weinig kennis van veganistische voeding in de keukens. Uit onderzoek van vegan-promotor ProVeg bleek onlangs dat meer dan 50% van de consumenten een groter plantaardig aanbod verwacht in de horeca. De oplossingen van Vegan Masters moeten de ondernemers, chefs en cateraars helpen in het uitbreiden van het plantaardige aanbod.
40%-norm
Dino Lobbes, Manager Foodservice bij Vegan Masters: “In aanbestedingen voor de catering van (semi)overheid is op dit moment minimaal 40% plantaardig de norm. In de komende jaren zal dit verder uitbouwen richting volledig plantaardig, maar we zien dat cateraars de grootste moeite hebben hier invulling aan te geven. Met ons assortiment helpen wij cateraars in een keer te voldoen aan deze richtlijnen en zo hun aanbestedingen te winnen.”
Vegan Masters start met de uitbreiding naar cateraars en horeca in Nederland. In een later stadium staat uitbreiding naar België en Duitsland op de planning.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’
Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.
Lees berichtLunchroom of koffiebar populairste bijbaan in horeca
Onderzoek – De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar, tegenover 12% op de vloer in de afwas of als hulpkok. Dat blijkt uit De Bijbanen Barometer uitgevoerd door DirectResearch in opdracht...
Lees berichtKookmarathon levert bijna twee ton op voor kinderoncologie
Actie - Zondag 26 mei ging om 12 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbeste chefs waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks, gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door, om geld in te zamelen voor het...
Lees berichtDe Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger
Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?
Lees berichtVan Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees bericht