Vijf nieuwe leden bij culinaire vereniging JRE-Nederland
![](/images/made/uploads/saskiabeek.nl_JRE_Perslunch_2024-8717_(Medium)_1080_720_90.jpg)
Horeca - Restaurant SILLYFOX was onlangs het middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- & Partnerlunch’. Tijdens deze middag werden vijf nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld. Gastheer tijdens deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Joppe Sprinkhuizen van SILLYFOX in Veghel.
JRE-voorzitter Marko Karelse van Villa la Ruche maakte bij die gelegenheid ook JRE-Awards 2024 bekend. Die waren er voor; ‘Chef van het Jaar’ Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk, ‘Gastvrouw van het Jaar’ Liset Bom van Cèpes in Otterlo en ‘Restaurant van het Jaar’ Restaurant Ledeboer in Almelo van Rick Blanken.
Verder stelde Karelse 5 nieuwe leden voor. Met deze uitbreiding telt JRE-Nederland nu 39 leden. Tijdens de lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk voor, maar ook culinair. Iedere gang werd door een van de chefs gekookt. De nieuwe leden zijn: AMBROZIJN Sven & Joëlle Nijenhuis, Valkenbrug aan de Geul; AROMA Pasquale Carfora, Vaassen; AU COIN DES BONS ENFANTS Timo Reichelt & Lino de Vrede, Maastricht; RURA Joey Remie & Naomi Habets, Roermond en SAVARIN Stephanie Nunes Querido, Rijswijk
JRE begon in 1974 als een kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France. Daarna groeide het snel uit in Duitsland, Italië, België en Zwitserland. In 1993 werd de vereniging ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later sloten Nederland en Spanje zich aan. Tegenwoordig zijn er JRE-Jeunes Restaurateurs actief in 16 Europese landen met 390 ‘Jeunes Chefs’, telt de vereniging meer dan 180 Michelinsterren en zijn er plannen om intercontinentaal te gaan.
Bron: JRE Nederland/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Lagere pinomzetten in horeca tijdens EK-wedstrijden
Analyse - Consumenten geven tijdens belangrijke EK-wedstrijden hun geld anders uit in cafés en restaurants. Zo noteerden restaurant tot 10 procent lagere omzetten, zo analyseerde ING Research op transactiedata tijdens de afgelopen paar wedstrijden van Oranje.
Lees berichtMinder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor zowel 2024 als 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 2%, minder uitbundig dan voorgaande drie jaren. Dit komt onder meer door een aanhoudend lage economische groei, een laag consumentenvertrouwen en nog altijd oplopende prijzen in de horeca. Dit meldt ING Research in het woensdag gepubliceerde Vooruitzicht Horeca.
Lees berichtLunchroom of koffiebar populairste bijbaan in horeca
Onderzoek – De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar, tegenover 12% op de vloer in de afwas of als hulpkok. Dat blijkt uit De Bijbanen Barometer uitgevoerd door DirectResearch in opdracht...
Lees berichtLa Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas
Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.
Lees berichtJRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel
Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.
Lees berichtDe winnaars van de Gault&Millau Awards 2024
Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...
Lees bericht