Vegetarisch is niet langer onbespreekbaar bij KFC


Formulenieuws – Ook KFC onderzoekt de mogelijkheden van het aanbieden van vegetarische kipstukjes. Kevin Hochman, president van het Amerikaanse fastfoodbedrijf, heeft laten weten dat vegetarisch vlees niet langer onbespreekbaar is binnen de keten. Fastfoodketens als Taco Bell, burger King en McDonald’s hebben in sommige landen al vegetarische producten opgenomen. KFC had altijd het uitgangspunt van ‘we zijn verkopers van kipproducten en niets anders’. Daarin komt nu dan wellicht toch verandering. Test in Engeland Hochman geeft de omwenteling ook ruiterlijk toe in de Amerikaanse media. “Als je mij zes maanden geleden had gevraagd of wij met vegetarisch aan de slag zouden gaan had ik ‘nee’ gezegd.” Hij geloofde toen niet dat vegetarisch zo zou doorgroeien. Nu is hij daar niet zo zeker meer van. Sinds enige tijd loopt er binnen KFC in Engeland zelfs een test met het bakken van vegetarische kipstukjes. De keten zou al in gesprek zijn met een aantal grote vegetarische producenten in Amerika. Wie dat zijn is niet duidelijk, maar algemeen wordt aangenomen dat partijen als Impossible Foods en Beyond Meat daarbij zitten. Beyond Meat maakte deze week bekend de samenwerking met Zandbergen World's Finest Meat verder uit te breiden en de eerste productielocatie buiten de VS te bouwen. Bron: @FoodClicks Formulenieuws – Ook KFC onderzoekt de mogelijkheden van het aanbieden van vegetarische kipstukjes. Kevin Hochman, president van het Amerikaanse fastfoodbedrijf, heeft laten weten dat vegetarisch vlees niet langer onbespreekbaar is binnen de keten. Fastfoodketens als Taco Bell, burger King en McDonald’s hebben in sommige landen al vegetarische producten opgenomen. KFC had altijd het uitgangspunt van ‘we zijn verkopers van kipproducten en niets anders’. Daarin komt nu dan wellicht toch verandering. Test in Engeland Hochman geeft de omwenteling ook ruiterlijk toe in de Amerikaanse media. “Als je mij zes maanden geleden had gevraagd of wij met vegetarisch aan de slag zouden gaan had ik ‘nee’ gezegd.” Hij geloofde toen niet dat vegetarisch zo zou doorgroeien. Nu is hij daar niet zo zeker meer van. Sinds enige tijd loopt er binnen KFC in Engeland zelfs een test met het bakken van vegetarische kipstukjes. De keten zou al in gesprek zijn met een aantal grote vegetarische producenten in Amerika. Wie dat zijn is niet duidelijk, maar algemeen wordt aangenomen dat partijen als Impossible Foods en Beyond Meat daarbij zitten. Beyond Meat maakte deze week bekend de samenwerking met Zandbergen World's Finest Meat verder uit te breiden en de eerste productielocatie buiten de VS te bouwen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht

KFC opent de deuren in het Brabantse Cuijk

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Cuijk. Langs de A73 kunnen kip- en vegaliefhebbers sinds kort genieten van hun  KFC-gerechten in een compleet nieuw restaurant.

Lees bericht


KFC en streetwear merk Banlieue brengen samen collectie uit

Formulenieuws - KFC en het Rotterdamse streetwear merk Banlieue brengen samen een exclusieve collectie uit. Centraal in de capsulecollectie staat het herkenbare design van het populaire merk Banlieue. De collectie bestaande uit een iconische herbruikbare KFC + Banlieue bucket en KFC + Banlieue t-shirt is vanaf dinsdag te koop.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid