Verlies Picnic bijna verdubbeld door investeringen


Naast Duitsland investeert Picnic ook zeer actief in Frankrijk

Bezorging – Onlinesupermarkt Picnic heeft vorig jaar zijn verlies bijna verdubbeld. Het verlies van is vorig jaar gestegen van €114,7 mln naar €208,7 mln. Dat is vooral het gevolg van investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf, zegt directeur Michiel Muller.

In een toelichting liet Muller weten dat het verlies toe te schrijven is aan investeringen in distributiecentra. Alleen al het opstarten van het volledig gerobotiseerde centrum in Utrecht kostte zo'n 20 miljoen euro. Met de bouw van dit centrum was zo'n 100 miln gemoeid. Daarnaast heeft Picnic meer personeel aangenomen op het hoofdkantoor in Amsterdam en extra geïnvesteerd in hubs.

Picnic heeft ook te maken met overcapaciteit. In coronatijd werd er flink besteld bij de onlinesupermarkt. Later vlakte die bezorgvraag af. Volgens Muller lag die overcapaciteit op zo'n 20 procent, waarvoor nieuwe vraag voor moest worden gevonden.

Groei

Picnic blijft vasthouden aan een snelle groei en investeert daarin fors. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als Duitsland en Frankrijk waar het bedrijf actief is. De onlinesupermarkt is dit jaar van start gegaan in steden als Hamburg, Berlijn en Parijs. ‘Daar is alles een paar slagen groter’, zegt Muller daarover in het FD.

Bron: FD/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht



‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht




Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid