Vermaat opent ‘wereldkeuken’ Crossroads op Schiphol


Luchthaven - CrossRoads heet het nieuwste storeconcept van horecabedrijf Vermaat op luchthaven Schiphol. Het restaurant is gevestigd op de plek waar twintig jaar lang bier- en sappenbar Juggle Juice heeft gezeten. Juggle Juice is het eerste horecabedrijf uit de voormalige Glendale-stal, dat samen met vijf andere locaties op Schiphol in 2014 door Vermaat werd overgenomen en nu rigoureus onder handen is genomen. “Juggle Juice stond bekend om het biertje en de sappen die je er kon drinken,” legt Schiphol-manager Tom Boelen van Vermaat uit. “Op een gegeven moment hebben we daar een kleine menukaart aan toegevoegd. Dat liep zo goed dat we het tijd vonden om wellicht het hele concept eens te herzien. De tegenstellingen hebben we gehouden, vandaar het woord crossroads; de sappen en het bier zetten we ook tegenover elkaar op het menu met hartig en zoet en koud en warm.” Maar er is meer waar het woord crosraods betrekking op heeft. “Zo is Schiphol een kruispunt naar andere luchthavens, is de locatie een kruispunt van reizigers en wachtenden,” aldus ‎Hendrik Franken, director marketing & concepts van de Vermaat Groep. Crossroads combineert het ‘simplicity’ van de Nordic Kitchen met de warmte en gezelligheid van de Baskische keuken met gerechtjes voor bij de borrel, het ontbijt, ook omdat Crossraods 24-uur open is. Franken: “Zo zoeken we ook in de gerechten naar bijzondere combinaties. We hebben een typisch Amerikaanse product als de hotdog in een Thaise variant en de Hollandse pannenkoek met banaan in een Amerikaanse pancake-variant. Want ook het menu is een 'crossroad' voor de gast die op een bepaald moment van de dag een ontbijt wil of juist iets zoekt voor de nacht.” Vermaat wil samen met Schiphol continu investeren in het ontwikkelingen van nieuwe concepten. “Crossroads is nu een veel culinairder bedrijf geworden met een goede menukaart. Een locatie waar de Aziatische keuken wordt gecombineerd met de Hollandse, maar ook een met een zweem van de Scandinavische keuken. Tegenstellingen dus, die we ook wel typeren als de wereldse keuken,” aldus Tom Boelen. Bron: @FoodClicks

Luchthaven - CrossRoads heet het nieuwste storeconcept van horecabedrijf Vermaat op luchthaven Schiphol. Het restaurant is gevestigd op de plek waar twintig jaar lang bier- en sappenbar Juggle Juice heeft gezeten. Juggle Juice is het eerste horecabedrijf uit de voormalige Glendale-stal, dat samen met vijf andere locaties op Schiphol in 2014 door Vermaat werd overgenomen en nu rigoureus onder handen is genomen. “Juggle Juice stond bekend om het biertje en de sappen die je er kon drinken,” legt Schiphol-manager Tom Boelen van Vermaat uit. “Op een gegeven moment hebben we daar een kleine menukaart aan toegevoegd. Dat liep zo goed dat we het tijd vonden om wellicht het hele concept eens te herzien. De tegenstellingen hebben we gehouden, vandaar het woord crossroads; de sappen en het bier zetten we ook tegenover elkaar op het menu met hartig en zoet en koud en warm.” Maar er is meer waar het woord crosraods betrekking op heeft. “Zo is Schiphol een kruispunt naar andere luchthavens, is de locatie een kruispunt van reizigers en wachtenden,” aldus ‎Hendrik Franken, director marketing & concepts van de Vermaat Groep. Crossroads combineert het ‘simplicity’ van de Nordic Kitchen met de warmte en gezelligheid van de Baskische keuken met gerechtjes voor bij de borrel, het ontbijt, ook omdat Crossraods 24-uur open is. Franken: “Zo zoeken we ook in de gerechten naar bijzondere combinaties. We hebben een typisch Amerikaanse product als de hotdog in een Thaise variant en de Hollandse pannenkoek met banaan in een Amerikaanse pancake-variant. Want ook het menu is een 'crossroad' voor de gast die op een bepaald moment van de dag een ontbijt wil of juist iets zoekt voor de nacht.” Vermaat wil samen met Schiphol continu investeren in het ontwikkelingen van nieuwe concepten. “Crossroads is nu een veel culinairder bedrijf geworden met een goede menukaart. Een locatie waar de Aziatische keuken wordt gecombineerd met de Hollandse, maar ook een met een zweem van de Scandinavische keuken. Tegenstellingen dus, die we ook wel typeren als de wereldse keuken,” aldus Tom Boelen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Reiziger oprecht centraal in eerste Nederlandse Circle K shop

Interview - De eerste Circle K in Nederland is geopend. Tankstation Bijleveld langs de A12 bij Harmelen kreeg de primeur. De TotalEnergies-locatie Schiphol is inmiddels omgebouwd en  Reeuwijk volgt. In de aankondigingen van de ombouw van de voormalige TotalEnergies-stations werd steeds aangegeven dat de Circle K de reiziger centraal zet. Een claim die Alimentation Couche-Tard Inc. op zich niet uniek...

Lees bericht


FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht

Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid