Veronicaschip nu in gebruik als restaurant

Veronicaschip aan de NDSM-werf dat nu als restaurant in gebruik is genomen

Horeca - Vrijdag 16 november opende het Veronicaschip de deuren als restuarnt aan de NDSM-werf. Het eetgedeelte bevindt zich in het binnendek van het schip met het roemruchte radioverleden. Lokale ingrediënten als vis en groente gaan in de keuken een belangrijke rol spelen. Het Veronicaschip beschikt ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ. 

De ondernemers bekend van onder andere JAJEM en MediaCafe Amsterdam zijn afgelopen zomer de samenwerking aangegaan met Nimet Akdemir, de eigenaresse van deze historische locatie. Waar sinds de zomer al clubavonden van noordeling plaatsvinden in de buik van de voormalige piratenzender, breiden zij de samenwerking verder uit naar een café/restaurant gedeelte. Naast de clubavonden van noorderling gaat het Veronicaschip ook verschillende evenementen met ‘live’-muziek, kunst, cultuur en diverse entertainment organiseren.

In de keuken, onder leiding van Bryce Steba, staat vis centraal en is er veel aandacht voor vegetarische en vegan gerechten. Er wordt getracht zoveel mogelijk met duurzame en lokale producten te werken en circulair te koken.

Veronicaschip

Vanaf het schip zond radio Veronica tussen 1964 en 1974 uit, maar dat mocht niet meer na het invoeren van de anti-piraatwet. In 1974 werden de uitzendingen illegaal verklaard door de Nederlandse regering. Na het beëindigen van de (zend-zee-Piraat) Radio Veronica werd het iconische piratenschip in 1975 via IJmuiden Nederland binnen gesleept. Na omzwervingen in Nederland en België doet het schip dienst als locatie voor café- restaurant, club, live- muziekpodium, kunst en cultuur.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek