Vooral veel vendingnieuws op beurs Facilitair


Vending als oplossing voor onbemande catering, of als 24/7-aanvulling op reguliere catering

Vakbeurs – De beurs Facilitair en Gebouwenbeheer, onlangs gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, was weliswaar kleiner dan de vorige editie, maar liet desalniettemin wel een aantal nieuwe ontwikkelingen zien. Vooral op gebied van vending waren er nieuwe oplossingen te zien, al dan niet als aanvulling op locaties waar reguliere catering een probleem is.

Zo presenteerde Vendingland een nieuwe lijn Rue de Ravioli producten van Robert Kranenborg in de vendingautomaat Shocking. Het gaat om gerechten en maaltijdcomponenten die op een eenvoudige manier thuis of op locatie verwarmd kunnen worden en direct gegeten kunnen worden. Vendingland presenteerde ook een automaat met producten van JuiceBrothers en SPAR voor locaties waar gemak en gezondheid een belangrijke rol spelen.

Theebar

Cateraar Vitam presenteerde het nieuwe theeconcept. Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Mede daarom wil de cateraar naast koffie ook thee een prominente plek in een koffiebar geven. Daarvoor is het concept Theebar ontwikkeld, geïnspireerd door de Arabische theecultuur. Bij de Theebar vinden de gasten in glazen potten diverse losse theesoorten en uiteenlopende verse ingrediënten, zoals munt, kaneel, gember of fruit. Vitam combineert de Arabische sfeer van de ook met de typische hapjes die daarbij horen.

Goodish

Appèl en Markies presenteerden het nieuwe cateringconcept Goodish. Het nieuwe concept Goodish staat voor ‘Vers, snel and a very goooood taste’. Bij het nieuwe cateringconcept wordt er gebruik gemaakt van de jarenlange ervaring in de catering, waardoor in Goodish gezond en lekker gekoppeld kan worden aan een snelle service. Bij Goodish zijn gasten binnen no time voorzien van een heerlijke, voedzame lunch, zo belooft cateraar Appèl. Het concept wordt onder andere ingezet op de universiteit in Delft en past ook bij het maatwerk dat Appèl en Markies op deze locaties wil neerzetten. Daarnaast presenteerde de cateraar de Frigo Smart Fridges, die ter ondersteuning of als alternatief voor een bemande cateringlocatie kan worden ingezet. Bij Appèl  werkt die slimme koelkast op basis van de QR-code van de producten.

Slimme koelkast

Steeds vaker zien bedrijven de ondersteuning van automaten op cateringactiviteiten als oplossing om toch 24/7 een assortiment eten en drinken aan te bieden. Ook AH to go die samen met Selecta onbemande en deels bemande cateringlocaties inricht ziet de groei in dat segment. Beide bedrijven hebben gezamenlijk bij 140 bedrijven zo’n 170 automaten geplaatst. Veelal de automaten met een overzichtelijk assortiment aan lunchproducten. De AH to go automaten met een breder supermarkt assortiment worden minder vaak geplaatst. In tegenstelling tot PURA GO dat juist wel de automaten met een breder assortiment plaatst. Deels zijn die automaten ter vervanging van de cateringactiviteiten, maar ook vaak ter ondersteuning van de voorzingen op het gebied van eten en drinken als de catering gesloten is.

Gewichtsdruk

Bij Vending@work werken ze ook met en slimme koelkast, die de producten registreert op basis van het gewichtsdruk van het product op het schap. Op het moment dat de gebruiker een product van het schap afpakt, wordt de gewichtsvermindering geregistreerd en het betreffende product op een display boven de koelkast met prijs gemeld. Als de eindkeuze op die manier is gemaakt, ook voor meerdere producten, wordt vervolgens het bedrag in gebracht. Zodra een product door de klant weer wordt teruggelegd, is ook het voor de gast te zien op de display dat het product weer van het keuzelijstje verdwijnt.

ORCA

Tot slot was er voor grotere cateringlocaties nog een mooie innovatie te zien van TEN Composting. Een composteermachine met de naam ORCA, die alle producten voor menselijke consumptie binnen 24 uur composteert zodat het afval kan worden afgevoerd via het riool. Gepatenteerde biochips en zorgen in combinatie microbiele mengsels voor het afbreken vanvoedselafval. Na filtering kan het restafval via de bestaande riolering worden geloosd.

Bron: @FoodClicks

De ORCA waar voedselafval wordt gecomposteerd zodat het kan worden afgevoerd via het riool
Ook Jumbo was vertegenwoordigd en gaf aan zich succesvol op de zakelijke markt te ontwikkelen
Robert Kranenborg kookte zijn producten van Rue de Ravioli die in de vending onder Shocking te koop waren
Bij Vending@work ook diepvrieskasten
Slimme koelkasten waar de producten worden afgerekend op basis van gewichtsdruk op het schap
Thuisbezorgd.nl werkt tegenwoordig samen met de Healthy Fridge
Thebar, het theeconcept van Vitam
Theebar heeft ook Arabische lekkernijen passend bij het concept
Het AH to go-concept zoals AH en Selecta dat op de meeste locaties hebben staan
Bezoekers van de beurs Facilitair konden een beetje kennismaken met het nieuwe cateringconcept Goodish van Appel en Markies

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid