Zestigste Bagels & Beans een feit

Koffieconcept - Bagels & Beans opent binnenkort de zestigste vestiging. Op 7 mei, in Wageningen. De groei van de keten gaat gestaag, maar gecontroleerd. “We willen niet te snel groeien”, verklaart Ronald Bakker, de oprichter van Bagels & Beans.

Madelon Angelier wordt de franchisenemer van de zestigste vestiging. Zij heeft volgens eigen zeggen een hart voor horeca. “Ik zeg altijd: het zit in je of het zit niet in je. En als het in je zit, dan weet je het.” Op de menukaart van haar Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het Rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen.

Bagels & Beans opende in 1996 de eerste vestiging aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie en bagels niet minder dan 59 vestigingen in heel Nederland en een in Aken, Duitsland. Kwaliteit gaat volgens eigenaar Ronald Bakker voor alles. “Dat betekent dat we potentiële franchisenemers eerlijk vertellen wat ze te wachten staat. Daarnaast zorgen we voor een goede begeleiding. Op die manier vergroten we de kans dat een nieuwe vestiging slaagt en kunnen we garanderen dat het een échte Bagels & Beans is. Precies zoals onze gasten van ons verwachten.”

Auteur: Martijn Louws