Burger King opent vegan-locatie op Leicester Square


Een rij wachtende voor de vegan Burger King-locatie in Londen

Buitenland – Burger King heeft in de flagship store op Leicester Square in Londen een volledig vegan restaurant geopend. Voor een pilot-periode van een maand spelen op deze locatie producten zoals de Plant-based Whopper en Vegan Royale de hoofdrol. Daarnaast zijn er 15 nieuwe vegan items aan het menu toegevoegd.

Nieuw zijn de 'Cheeeze & Bakon'-burger met een Plant-based Bakon Double Cheeeze XL en Vegan Cheeeze & Bakon Royale. Deze producten worden voor het eerst gepresenteerd bij Burger King. Maar ook de Vegan Nugget Burger, een Plant-based Double Cheeezeburger, en de Plant-based Cheeeze & Bakon Whopper zijn nieuw aan het menu toegevoegd.

Flame grill

Burger King heeft het vleesvrije restaurant geopend om een bredere en betere keuze te bieden voor veganisten, vegetariërs, flexitariërs en carnivoren. Samen met de Vegan Society onderzoekt de keten al jarenlang om een vleesvrij menu te kunnen aanbieden met dezelfde ‘flame grilled’ smaak van zijn vleestegenhangers. In de toekomst zullen de meest populaire items op het menu terug te vinden zijn.

De Vegetarische Slager

Burger King werkt in de ontwikkeling met plant-based producten samen met The Vegetarian Butcher. Laura Iliffe, Senior Brand Manager van De Vegetarische Slager (UK): "Bij De Vegetarische Slager geloven we dat plantaardige voeding net zo lekker moet zijn als dierlijk vlees. Ons assortiment bewijst dat en laat consumenten beleven dat ze niets hoeven te laten schieten bij de overstap naar plantaardig. Dat komt terug in ons motto: ‘Sacrifice Nothing’. Door het plantaardige aanbod van Burger King en het eerste vegan restaurant op Leicester Square te versterken met ons nieuwe vleesch, bieden we vleesliefhebbers de kans om minder dierlijk vlees te eten zonder concessies te doen aan de smaak”.

Het restaurant is geopend tot 10 april 2022

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



De Vegetarische Slager introduceert de Cordon Blij

Introductie – Ter gelegenheid van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel introduceert De Vegetarische Slager een vegan variant op de cordon bleu. De Cordon Blij biedt de bekende gelaagdheid van een knapperige buitenkant en een romige kern van vegan ham en plantaardige kaas.

Lees bericht

Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht

Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht



Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid