Emotionele opening Hanos Hengelo'
Groothandels - Hanos heeft maandag aan de John Maynard Keynesstraat in Hengelo een spiksplinternieuwe vestiging geopend. Het is de 27e locatie van de horecagroothandel in Nederland. Hanos vestigt zich hiermee volgens sommige horecaondernemers ‘eindelijk’ in Twente. Voorheen leverde Hanos alle producten vanuit de locatie in Apeldoorn. Bekend Twente was daarom uitgelopen om de openingshandeling door Ria van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst, samen met burgemeester Schelberg van Hengelo bij te wonen. Onder toeziend oog van presentatrice en slagersonderneemster Nicolette van Dam werd bij de gelegenheid ook nog een cheque van 25.000 euro geschonken aan de wensambulancedienst in het oosten van het land. De 20.000 vierkante meter grote vestiging is voor de culinaire specialist een echte ontdekkingstocht. Zeker op het gebied van AGF, wijn en vlees heeft Hanos vol doorgepakt. Het biedt dan ook een assortiment dat zowel breed als diep is. Uiteraard moet het zich de komende maanden allemaal nog uitkristalliseren, maar de groothandel laat in de nieuwste vestiging in Hengelo meer dan ooit tevoren zien wat het in huis heeft. Nieuwe vleesafdeling De vleesafdeling is niet alleen opgebouwd naar de kwaliteit van het vlees, maar ook naar herkomst. Zo kan de inkoper van Japans, Braziliaans of Iers rundvlees selecteren naar ras, fokprogramma of naar streekrunderen. Ook het geportioneerde verpakte vlees, in verpakkingen van twee of per vier stuks, kent een logische opbouw voor de horeca-inkoper in prijs en kwaliteit. Op die manier kan elke inkoper van high end-horeca tot casual dining de juiste vleeskwaliteit selecteren. Opvallend bij de opening was ook de aandacht die de streekproducten kregen. Veel regionale aanbieders waren prominent in de schappen terug te vinden. Twente kent van origine een aantal typische streekproducten en -gerechten zoals balkenbrij en Twentse krentenwegge. Die waren uiteraard terug te vinden, maar ook lokale producenten in snacks, mushrooms, wijn en brood. Hanos heeft wat dat betreft niet alleen de tijd genomen om zich te vestigen in Twente, maar ook gekeken naar de lokale wensen van de horecabedrijven. Dik Wessels Bij de opening werd ook nog stil gestaan bij het overlijden van Hanos commissaris en ondernemer Dik Wessels. Gememoreerd werd dat Wessels, die nog wel de opening verrichte van de Hanos-locatie in Delft, er nu niet meer bij was. “Hij wilde deze locatie in Twente, die bijna in zijn achtertuin ligt, zo graag hebben, maar misschien kijkt hij mee”, aldus een geëmotioneerde mevrouw Van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst. Bron: @FoodClicks Groothandels - Hanos heeft maandag aan de John Maynard Keynesstraat in Hengelo een spiksplinternieuwe vestiging geopend. Het is de 27e locatie van de horecagroothandel in Nederland. Hanos vestigt zich hiermee volgens sommige horecaondernemers ‘eindelijk’ in Twente. Voorheen leverde Hanos alle producten vanuit de locatie in Apeldoorn. Bekend Twente was daarom uitgelopen om de openingshandeling door Ria van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst, samen met burgemeester Schelberg van Hengelo bij te wonen. Onder toeziend oog van presentatrice en slagersonderneemster Nicolette van Dam werd bij de gelegenheid ook nog een cheque van 25.000 euro geschonken aan de wensambulancedienst in het oosten van het land. De 20.000 vierkante meter grote vestiging is voor de culinaire specialist een echte ontdekkingstocht. Zeker op het gebied van AGF, wijn en vlees heeft Hanos vol doorgepakt. Het biedt dan ook een assortiment dat zowel breed als diep is. Uiteraard moet het zich de komende maanden allemaal nog uitkristalliseren, maar de groothandel laat in de nieuwste vestiging in Hengelo meer dan ooit tevoren zien wat het in huis heeft. Nieuwe vleesafdeling De vleesafdeling is niet alleen opgebouwd naar de kwaliteit van het vlees, maar ook naar herkomst. Zo kan de inkoper van Japans, Braziliaans of Iers rundvlees selecteren naar ras, fokprogramma of naar streekrunderen. Ook het geportioneerde verpakte vlees, in verpakkingen van twee of per vier stuks, kent een logische opbouw voor de horeca-inkoper in prijs en kwaliteit. Op die manier kan elke inkoper van high end-horeca tot casual dining de juiste vleeskwaliteit selecteren. Opvallend bij de opening was ook de aandacht die de streekproducten kregen. Veel regionale aanbieders waren prominent in de schappen terug te vinden. Twente kent van origine een aantal typische streekproducten en -gerechten zoals balkenbrij en Twentse krentenwegge. Die waren uiteraard terug te vinden, maar ook lokale producenten in snacks, mushrooms, wijn en brood. Hanos heeft wat dat betreft niet alleen de tijd genomen om zich te vestigen in Twente, maar ook gekeken naar de lokale wensen van de horecabedrijven. Dik Wessels Bij de opening werd ook nog stil gestaan bij het overlijden van Hanos commissaris en ondernemer Dik Wessels. Gememoreerd werd dat Wessels, die nog wel de opening verrichte van de Hanos-locatie in Delft, er nu niet meer bij was. “Hij wilde deze locatie in Twente, die bijna in zijn achtertuin ligt, zo graag hebben, maar misschien kijkt hij mee”, aldus een geëmotioneerde mevrouw Van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Maxxam in zee met PS in foodservice voor impactmeting
Samenwerking - Maxxam, de grootste inkoopvereniging in de Nederlandse food-/out-of-home markt, en PS in foodservice hebben een vergaande samenwerking aangekondigd. De samenwerking is gericht op het bevorderen van duurzaamheid binnen de branche door het implementeren van de PS Impact score, een initiatief dat leveranciers op efficiënte wijze helpt bij het delen van duurzaamsheidsdata.
Lees berichtSligro ziet omzet eerste kwartaal met €18 miljoen toenemen
Groothandel - Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een omzet van €652 miljoen, een toename van € 18 miljoen. Dit betekent een stijging van 2,7% ten opzichte van de omzet van €634 miljoen in het eerste kwartaal van 2023.
Lees berichtGerenoveerde Sligro Luik opent 27 februari
Groothandel - Na een grondige renovatie en rebranding wordt op dinsdag 27 februari de Sligro zelfbedieningsgroothandel in Luik (België) heropend. Tijdens de openingsdag zijn er live demonstraties en proeverijen.
Lees berichtKoffieketen Anne&Max over naar groothandel Udea
Formulenieuws – Fresh food & coffee café Anne&Max stapt over naar de biologische groothandel Udea. Anne&Max is daarmee de eerste landelijke koffieketen die in zee gaat met de leverancier.
Lees berichtColruyt onderdeel Solucious neemt Belgische Valfrais over
Overname - Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, heeft het familiebedrijf Valfrais, gevestigd in Bastenaken, overgenomen. Volgens beide partijen vullen het assortiment, het klantenbestand en het werkgebied elkaar goed aan. Met overname van 100% van de aandelen zet Solucious in op verdere groei in foodservice.
Lees berichtSlootweg (Bidfood) ziet nieuwe generatie horeca aankomen
Interview – Het gaat goed met Bidfood. De omzet zit ruim boven de 1 miljard euro en de leveringsgraad ligt boven de 98 procent. Toch zit CEO Dick Slootweg niet stil, want hij ziet ook de veranderingen in de foodservicesector. “Er is een nieuwe generatie ondernemers aan de slag gegaan in foodservice, die om nieuwe standaarden vraagt. Die veranderingen vragen ook aanpassingen van...
Lees bericht