24H Chefs haalt recordbedrag op voor Rode Kruis

Fotocompilatie van de succesvolle actie 24H Chefs

Inzameling – De actie, waarbij verschillende chefs 24 uur lang hebben staan koken voor gasten, heeft het recordbedrag van €55.600,- opgeleverd voor het Rode Kruis. Initiator en chefkok Tjitze van der Dam overhandigde samen met Rode Kruis ambassadeur Humberto Tan de cheque aan het goede doel.

Op zondag 17 februari 2019 stonden 24 topchefs, bartenders en BN’ers paraat om 400 gasten verspreid over 24 uur te voorzien van een 9 gangen diner, heerlijke cocktails en onderhoudend entertainment. De opbrengst van deze 24-uur durende kookmarathon was bestemd voor het Rode Kruis. In combinatie met een online veiling werd het recordbedrag opgehaald. “De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor het verstrekken van voedselpakketten aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. 24H Chefs gaat niet alleen over het inzamelen van geld voor een goed doel, maar ook over de bewustwording voor mensen die het minder goed hebben. Deze dag ging over eten met een warm hart”, aldus Humberto Tan. Het evenement werd voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events en vond plaats in het Amsterdamse restaurant Juniper & Kin.

BN-ers

De presentatie was deels in handen van Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Humberto Tan, Helga van Leur en Kaj van der Ree, verspreid over verschillende momenten gedurende de 24 uur. Tijdens 24H Chefs vond er live entertainment plaats door talentvolle artiesten van Nederlandse bodem, waaronder Jim van der Zee, Mensje van Steen en Barry Paf.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek