Aantal tankstations met wasmachineservice blijft groeien

Steeds vaker besluiten tankstations voor wasmachines te kiezen als service

Petrol - Het aantal wasmachines langs de Nederlandse wegen blijft maar toenemen. Inmiddels hebben 187 tankstations wasmachines en drogers staan voor particulieren en bedrijven die textiel willen reinigen.

Onlangs werd in een uitzending van RTL nog gemeld dat er 160 locaties zijn, maar het aantal neemt rap toe. De leverancier van de machines Prontophot in het Brabantse Hapert is door het succes zelf ook een beetje overdonderd. Maar in het buitenland waar het bedrijf ook groot is, is de concentratie zelfs nog vele malen groter, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Opvallend is dat bij onzee zuiderburen er vooral wasmachineservices staan bij supermarkten, terwijl dat in Nederland juist bij tankstations is. Daarom ziet het bedrijf in Nederland nog voldoende ruimte voor groei.

De klanten die gebruik maken van de wasmachines bij tankstations zijn heel divers. Het loopt uiteen van studenten, die geen ruimte hebben voor de apparaten tot aan 1-en-2-persoonhuishoudingen die geen zin hebben een wasmachine en een droger aan te schaffen. Maar ook mensen die een wasbeurt hebben voor de clubkleren, tot lastige producten als dekbedden en paardendekens, die gewassen moeten worden. Omdat de mensen die gebruik maken van de srvice ook moeten wachten, is de wasservice bij tankstations ook nog eens een aardige omzetbrenger in de shop.

Bron:@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek