Belgische horecagroothandel Van Zon neemt distributie Van Hoof over


Van Zon in Lommel neemt de distributieactiviteiten over van plaatsgenoot Van Hoof / Foto bij: Van Zon

Buitenland - Horecagroothandel Van Zon in Lommel (B) heeft de distributie overgenomen van plaatsgenoot Van Hoof. De overname past in de groeistrategie van Van Zon.

Bedrijven delen al een lange geschiedenis en hebben nauwe banden elkaar, zo laten beide partijen weten, wat de samenwerking extra speciaal maakt. De overname van Van Zon betreft de groothandels- en distributieactiviteiten van Van Hoof. De familie Van Hoof blijft wel eigenaar van de winkel aan de Balendijk in Lommel.

Onderdeel van de overname is dat John en Brenda Hesemans, de derde generatie Van Hoof, in het team komen van Van Zon. Marion Van Zon, CEO van Horeca Van Zon: “De overname van Van Hoof is een mijlpaal in onze geschiedenis en we zijn er trots op deze familiale horecagroothandel, die al net zo lang als wij bestaat, te verwelkomen in onze groeiende familie. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten een nog breder scala aan hoogwaardige producten en een service bieden.”

Het Belgische familiebedrijf Horeca Van Zon nam recent een filiaal van het failliete Metro in Evergem over.

Bron: Van Zon/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Colruyt start met ombouw Match- en Smatch-winkels in België

Buitenland - De Colruyt Group start met de integratie en transformatie van het merendeel van de over te nemen Match en Smatch-winkels nadat De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) daar een vervroegde toestemming voor gaf. Concreet houdt dit in dat vandaag voor 49 van de 57 winkels het startschot wordt gegeven voor hun ombouw.

Lees bericht

Sligro België voortaan aangestuurd vanuit Nederland

Herstructurering – Sligro gaat de Belgische en Nederlandse groothandelsactiviteiten voortaan vanuit één directie organiseren. Nu worden de Belgische activiteiten nog aangestuurd door Rudi Petit-Jean, maar die vertrekt per 30 september. Zijn Nederlandse collega Dries Bögels neemt de taken over.

Lees bericht

Omzet Sligro Food Group fors hoger, maar winst blijft achter

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group over het eerste halfjaar 2023 kent een toename van 24,2% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2022. De omzet steeg over de eerste zes maanden naar €1.403 miljoen. De nettowinst kwam daarentegen uit op 1 miljoen euro, waar die  het eerste halfjaar van 2022 nog 23 miljoen was. Sligro tekent daarbij wel aan dat als de gerapporteerde cijfers...

Lees bericht


Sligro groeit harder dan de markt in eerste kwartaal

Groothandel - Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2023 een omzet van €634 miljoen, een toename van €166 miljoen. Die groei ligt 35,5% hoger dan dezelfde periode vorig jaar (€468 miljoen), maar dat kwam mede door de lockdownperiode waarin het bedrijf en de foodservicemarkt toen nog zaten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid