Brabantse Houben Worstenbrood failliet
Faillissement - Houben Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.
De worstenbroodjes van Houben Worstenbrood is een begrip in Brabant, maar inmiddels ook daarbuiten. De worstenbroodjes werden bestemd voor talloze bijeenkomsten en werden ook op diverse plekken aangeboden.
Vlak voor de corona-uitbraak wilden de broers en eigenaren Lucas (40) en Bart Houben (43) hun worstenbroodjes ook verkopen vanuit hun nieuwe bakkerij en lunchroom in Eindhoven . De opening daarvan kon door de sluiting van de horeca niet doorgaan. Ook de samenwerking met Vermaat, door de worstenbroodjes op Eindhoven Airport aan te bieden leverde minder, omdat er minder reizigers waren. Daarnaast werden ook vrijwel alle festivals en evenementen afgeblazen, waardoor ook daar de afzet volledig wegviel.
Na 10 maanden vinden de eigenaren het genoeg en hebben zij faillissement aangevraagd. Volgens diverse media zou het bedrijf 50 procent achterlopen op de verwachtingen. Of er een doorstart komt van het bedrijf is nu aan de curator.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ladessa maakt doorstart met The Spreadmaker
Doorstart - Ladessa, Nederlandse producent van filet américain en spreads, dat recentelijk faillissement heeft moeten aanvragen, gaat een doorstart onder de vleugels van The Spreadmaker. Deze Belgische producten heeft aangegeven het merendeel van de activiteiten van Ladessa in Oosterhout voort te zetten vanaf 15 april 2024.
Lees berichtCoöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment
Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.
Lees berichtYounique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel
Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm. Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.
Lees berichtKetenbrede samenwerking leidt tot aanpak tegen voedselverspilling
Voedselverspilling tegengaan gaat beter wanneer je in de keten samenwerkt, dat is de uitkomst van een pilot die vier partijen zijn aangegaan in een uitdagende ‘In 100 Days to Zero Food Waste’ challenge.
Lees berichtOmzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen
Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.
Lees berichtMeer dan 4000 horecazaken in half jaar dicht volgens KvK
Horeca – Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel zouden tussen begin januari en eind juni dit jaar 4.058 horecaondernemers hun bedrijf hebben beëindigd. Dat zijn er aanmerkelijk meer dan de 141 horecazaken die KvK meldt in de periodieke faillissementscijfers.
Lees bericht