Burger King ‘nieuwe stijl’ krijgt dubbele drive thru

Interieur Burger King Goes

Formulenieuws – De nieuwe Burger King locatie in Goesm die deze week is open gegaan, heeft niet alleen een nieuwe huisstijl, maar krijgt ook als eerste vestiging een dubbele drive thru. De nieuwe, zogenaamde ‘pavilion’-vestiging in Zeeland, geldt ook Europees gezien als de nieuwe standaard.

In Goes gaat het om een vrijstaand pand – vandaar de benaming pavilion -, dat in een omgeving ligt van verschillende fastfoodketens. In het gebied zit onder andere al een McDonald’s; KFC en De Beren openen later een restaurant op hetzelfde terrein “Met onze dubbele Drive Thru willen we gasten zo snel mogelijk serveren. Ook vraagt de verkeerssituatie op deze plek om een snelle service, vandaar dat we gekozen hebben voor een dubbel drive thru”, aldus marketingmanager Esther van de Graaf van master franchisee BKNL, de organisatie achter de locatie in Goes.

Koffiesysteem

Naast een nieuw interieur heeft de locatie in Goes ook een nieuw koffiesysteem, dat de concurrentie met een echte koffiebar zonder problemen aankan. Van de Graaf: ”Op de locatie staat een echte Italiaanse piston-machine en de medewerkers zijn daarvoor speciaal getraind. We willen kijken wat het effect is van een upgrading in de kwaliteit van de koffie, zoals wij die bieden.”

Ambitie

Sinds BKNL masterfranchiser is van Burger King zijn de ambities aanzienlijk opgeschroefd en wil in de komende jaren het aantal locaties verdubbelen Voor dit jaar staan er rond de tien gepland. Binnen enkele weken gaat in ieder geval de locatie aan het Zuidplein open in Rotterdam en een paar weken later de vestiging in Capelle aan de IJssel. De rest van het tempo wordt bepaald door het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen.

Goed overleg

BKNL treedt in Nederland op als verantwoordelijke partij in de consumentenacties van de hamburgerketen. Deze worden in goed overleg afgestemd met de andere franchisenemers zoals HMSHost, die de Burger King locaties doet op de NS-stations en luchthaven Schiphol.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek