Plant-based burger bij Duitse Burger King goedkoper dan vleesvariant
Formulenieuws – Een op de vijf verkochte burgers bij Burger King Duitsland is al plant-based, maar nu gaat de fastfoodketen bij onze oosterburen de prijs van de burgers ook nog eens lager maken dan de vleesvariant. Doel van de prijsverlaging is de plantaardige variant voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken.
De stap om de burgers goedkoper te maken van de vleesburgers wordt algemeen in Duitsland gezien als grote volgende stap in de voedselrevolutie. Burger King is vooralsnog de eerste keten die tot deze aanpak is gekomen. In Nederland wordt door retailers wel geëxperimenteerd door vleesproducten net zo duur te prijzen als vleesloze, maar voor een lagere prijs aanbieden wordt og niet gedaan.
De vraag is gaat de stap leiden tot een nog groter aandeel plantaardige burgers bij de restaurantketen. In hoeverre de burger gezonder is dan de vleesvariant is niet bekend. Een lagere prijs kan wel aanleiding zijn voor een groep consumenten om over te schakelen naar plantaardig. Zeker als het de burger in smaak voldoet.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
eazie heeft hoogste NPS-score fastfoodketens
Onderzoek – Eazie heeft met +75 de hoogste klanttevredenheid onder de grootste fastfoodketens in Nederland. Gemiddeld scoort een fastfoodketen een NPS van +30. Restaria heeft de laagste NPS (+1). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Fastfoodketens, onderzoek uitgevoerd door Multiscope onder bijna 7.200 Nederlanders.
Lees berichtInvesteringsmaatschappij gaat Manneken Pis helpen groeien
Formulenieuws – Investeringsmaatschappij Standard Investment kondigt een investering aan in Manneken Pis. De frietketen is gespecialiseerd in het aanbieden van verse Vlaamse frieten. De samenwerking tussen Standard Investment en Manneken Pis heeft als doel de expansie van frietketen te versnellen door het aantal locaties uit te breiden in de komende jaren. Daarbij wordt vooral gedacht aan drukbezochte locaties in Nederlandse steden....
Lees berichtTomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin
Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.
Lees berichtDe Vegetarische Slager opent grootste plantaardige slagerij
Actie - De Vegetarische Slager heeft op Dierendag de grootste plantaardige slagerij geopend. Het is tevens de 13e verjaardag van het merk. De slagerij, die vijf dagen per week open is, is gevestigd aan de Pannekoekstraat 18A in Rotterdam.
Lees berichtMcDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’
Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.
Lees berichtSubway meeste vegan opties van grote fastfood ketens
Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.
Lees bericht