Coca-Cola presenteert nieuwe ‘One Brand’ design, uitrol wereld volgt dit jaar

‘The Red Disc’, de rode schijf op de Coca-Cola verpakkingen, moet de consument een duidelijke eenheid laten zien tussen de verschillende varianten

Frisdranken - Frisdrankenreus Coca-Cola heeft maandag de nieuwe uitstraling onthuld voor het assortiment flesjes en blikjes die het wereldwijd gaat voeren. In het nieuwe design claimt het bedrijf nu nog nadrukkelijker de rode kleur over de complete productrange.

Het ontwerp brengt de verpakkingen van Coca-Cola Original Taste (Classic), Light (Diet), Zero en Life nog meer op een lijn met elkaar. De flesjes en blikjes in de nieuwe uitstraling zullen voor het eerst te koop zijn op de Mexicaanse markt. In de loop van 2016 en 2017 wordt het design doorgevoerd op de verpakkingen in meerdere landen verspreid over de wereld. The Red Disc’, de rode schijf die in januari voor het eerst te zien was in de wereldwijde ‘Taste the Feeling’ reclamecampagne, zal voortaan prominent op de verpakkingen te zien zijn. In alle varianten is de beroemde rode kleur van Coca-Cola de verbindende factor. Hiermee wil het bedrijf de eenheid laten zien tussen de verschillende varianten met of zonder calorieën en met of zonder caffeïne. De nieuwe uitstraling moet consumenten in staat stellen de cola-variant te kiezen die het beste bij hun smaak, lifestyle en dieet past.

Eenmaking
Mexico heeft de primeur van het nieuwe design en consumenten kunnen ze vanaf de eerste week van mei in de schappen aantreffen. “De eenmaking van het merk door middel van design, toont de eerste keer in onze 130 jarige historie dat de iconische Coca-Cola uitstraling op zo’n prominente manier in onze producten wordt doorgevoerd”, aldus Vice President Global Design James Sommerville van Coca-Cola.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk