‘Een no go op pizza is fruit, maar ook vaker vlees’


Onderzoek – Dat fruit op een pizza minder wordt gewaardeerd is wellicht geen verrassing, maar steeds vaker wordt ook vlees gezien als een ‘no go’. Maar liefst 22% van de 50.000 volgers van de Magioni-pizza vinden dat althans.

Het merk Magioni is vijf jaar geleden opgericht door Manon van Essen en levert verse pizzabodems en belegde pizzabodems, die minder calorieën bevatten en meer groenten. Bovendien bevatten de pizza's minder calorieën. Sinds 2019 is Dr. Oetker aandeelhouder geworden in het bedrijf.

Vega trend

De volgers van Magioni zijn dus enigszins gekleurd als het gaat om een voorkeur voor groente, maar desalniettemin lieten zij op de vraag ‘Wat is een no go op pizza?’ toch massaal weten geen fan te zijn van een pizza Hawaii. 52 procent van de respondenten kon de combinatie pizza met ananas niet waarderen. Opvallend genoeg gaf 22% van de respondenten vlees wel een echte no go vindt. Volgens het bedrijf laat die uitslag zien dat de vega trend ook in de pizza-industrie mogelijk is.

Op bed

In het onderzoek werd ook gekeken op welke plek consumenten het liefst pizza eten. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat Nederlanders vaak aan tafel eten, maar voor pizza wordt een uitzonering gemaakt. Het liefst eten we onze guilty pleasure op de bank en als tweede optie kiezen we voor ons bed. De tafel eindigt op de derde plaatst met slechts 12%, aldus het onderzoek.

Pizza eten doe je ook languit op de bank en wordt gezien als een feestje. Maar liefst 82% van de ondervraagden heeft dan ook geen schuldgevoel na het eten van een pizza. Het feit dat Magioni juist gezondere pizzabodems met meer groente produceert, biedt wat dat betreft perspectief. Niet verwonderlijk dus dat 72% van de deelnemers het dan ook tijd vindt voor verandering.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht






Italiaanse pizzachef Renato Bosco in jury eerste NK Pizza Bakken

Wedstrijd - De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt met de komst van de Italiaanse pizzachef Renato Bosco als jurylid internationale allure. Het wordt de eerste keer dat het NK Pizza Bakken wordt gehouden. Ook  SVH Meesterkok Robert Kranenborg heeft zitting in de jury.

Lees bericht

Zelfstandig Magioni Pizza vindt partner in Danerolles

Samenwerking - Het Amsterdamse Magioni, bekend van haar pizzabodems vol groente, zal vanaf 1 november 2022 weer op eigen benen staan. Dat gaat Magioni doen in nauwe samenwerking met Danerolles. Twee bedrijven met een vergelijkbaar businessmodel, kennis van de koelverse markt, complementair productportfolio en gevestigd rond Amsterdam, zo laat Magioni weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid