Eerste 'Horeca Hart' uitgereikt aan Eric Frericks


Eerste 'Horeca Hart' wordt overhandigd aan Eric Frericks

Uitreiking - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen voor mensen die de horecasector op een mooie manier uitdragen. De award hiervoor heet het 'Horeca Hart', Het eerste ‘Horeca Hart’ werd uitgereikt aan Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg. Hij ontving de award uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.

Het Hart voor de Horeca is bedoeld om iemand in het zonnetje te zetten die zich onderscheidt door zich in te zetten voor de horeca, het vak uitdraagt als een ambassadeur en daarnaast gewoon lekker werkt in de branche. "We hebben dit soort mensen nodig om te laten zien hoe mooi het vak is. Niet alleen SVH Meesters en winnaars van wedstrijden zijn boegbeelden, maar juist ook de gewone mens met een groot hart voor de horeca kan inspiratie bieden," aldus directeur van SVH Ricardo Eshuis.

Community

Veel mensen kennen Eric Frericks van zijn Facebookgroep. Tien jaar geleden vatte hij het idee op om een eigen community te beginnen onder medewerkers in de horeca. Een groep om inspiratie, tips, nieuws en vacatures te delen voor iedereen die werkzaam is in de horeca. En met succes: de groep Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers op Facebook heeft inmiddels bijna 44.000 leden. In het beheren van die groep  zitten inmiddels heel wat uren van Frericks. Eshuis: “Het is knap hoe Eric deze groep heeft opgezet én ook de juiste mensen om zich heen heeft weten te verzamelen om alles in het gareel te houden.” Frericks is ook een groot voorvechter voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Hij laat geen moment onbenut om uit te leggen dat, als je het werk een beetje anders organiseert, er heel veel mensen aan de slag kunnen in de horeca. Dat maakt Eric echt een ambassadeur van ons vak," aldus Eshuis.

Prins Heerlijk

Participatie en ontplooiing van jongeren met (ernstige) leerproblemen is de missie van Prins Heerlijk. Met als doel de zelfstandigheid en een positief zelfbeeld te vergroten. In de methodiek van Prins Heerlijk staan voor de jongeren dan ook begrippen centraal als ‘ontwikkeling, eigen regie, verantwoordelijkheid op eigen niveau, welzijn, zelfwaardering en meedoen’. De jongeren ontwikkelen zich tot dienstverlenende medewerkers in de horeca, detailhandel en zorg.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht



Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid