Eerste 'Horeca Hart' uitgereikt aan Eric Frericks
Uitreiking - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen voor mensen die de horecasector op een mooie manier uitdragen. De award hiervoor heet het 'Horeca Hart', Het eerste ‘Horeca Hart’ werd uitgereikt aan Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg. Hij ontving de award uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.
Het Hart voor de Horeca is bedoeld om iemand in het zonnetje te zetten die zich onderscheidt door zich in te zetten voor de horeca, het vak uitdraagt als een ambassadeur en daarnaast gewoon lekker werkt in de branche. "We hebben dit soort mensen nodig om te laten zien hoe mooi het vak is. Niet alleen SVH Meesters en winnaars van wedstrijden zijn boegbeelden, maar juist ook de gewone mens met een groot hart voor de horeca kan inspiratie bieden," aldus directeur van SVH Ricardo Eshuis.
Community
Veel mensen kennen Eric Frericks van zijn Facebookgroep. Tien jaar geleden vatte hij het idee op om een eigen community te beginnen onder medewerkers in de horeca. Een groep om inspiratie, tips, nieuws en vacatures te delen voor iedereen die werkzaam is in de horeca. En met succes: de groep Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers op Facebook heeft inmiddels bijna 44.000 leden. In het beheren van die groep zitten inmiddels heel wat uren van Frericks. Eshuis: “Het is knap hoe Eric deze groep heeft opgezet én ook de juiste mensen om zich heen heeft weten te verzamelen om alles in het gareel te houden.” Frericks is ook een groot voorvechter voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Hij laat geen moment onbenut om uit te leggen dat, als je het werk een beetje anders organiseert, er heel veel mensen aan de slag kunnen in de horeca. Dat maakt Eric echt een ambassadeur van ons vak," aldus Eshuis.
Prins Heerlijk
Participatie en ontplooiing van jongeren met (ernstige) leerproblemen is de missie van Prins Heerlijk. Met als doel de zelfstandigheid en een positief zelfbeeld te vergroten. In de methodiek van Prins Heerlijk staan voor de jongeren dan ook begrippen centraal als ‘ontwikkeling, eigen regie, verantwoordelijkheid op eigen niveau, welzijn, zelfwaardering en meedoen’. De jongeren ontwikkelen zich tot dienstverlenende medewerkers in de horeca, detailhandel en zorg.
Bron: SVH/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtJonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst
Wedstrijd – Deze week zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.
Lees bericht