Eerste ledendag Summit 2022 van GemaQ


Binnen presenteerden zich verschillende bedrijven met oplossingen voor de tankstationondernemers

Petrol – Midden mei liet SWO de Splinter weten dat de naam van de organisatie werd gewijzigd in GemaQ. De veranderende markt lag aan die naamswijziging ten grondslag, zo liet de inkoop- en marketingorganisatie voor zelfstandige tankstationondernemers toen weten. Onlangs organiseerde GemaQ de eerste relatie- en ledendag Summit 2022.

Bijna 200 mensen telde de inspiratiedag in de Beekse Bergen in Helledoorn. De dag begon met een tweetal bijdragen van sprekers, die de ondernemers bewust moesten maken, dat succesvol ondernemen vooral anticiperen is op ontwikkelingen. Centrale boodschap: kijken naar kansen. Daarna werd er in groepen langs deelnemende leveranciers getrokken, die afhankelijk van hun aanbod ondernemers de laatste ontwikkelingen lieten zien, of vertelden. De marktachtige opzet met informatiestands, maakte het voor ondernemers ook mogelijk gericht op partijen af te stappen. Zo waren er leveranciers in tabak en e-sigaretten, verschillende aanbieders op het gebied van eten en drinken, maar ook op het gebied van dienstverlening en verpakkingen.

De tankstationbranche zit midden in een transitiefase van fossiele brandstof naar elektrisch, maar wordt daarnaast geconfronteerd met een aantal maatregelen op het gebied van tabak, die op korte termijn gunstig kunnen zijn, vanwege het wegvallen van tabaksverkoop bij supermarkten, maar op langere termijn ook om uitdagingen vragen, als ook de petrolmarkt geen tabak meer mag aanbieden en het aantal fossiele tankende klanten afneemt. Ondernemers konden zich daarom oriënteren welke omzetalternatieven er zijn in de markt van pakket- en postverzorging. Maar ook welke kansen er liggen in de uitbreiding van het tankstation als rustplaats voor eten en drinken. Het event, dat deels binnen en deels buiten, plaatsvond, werd afgesloten met een lunch en safaritrip door de Beekse Bergen.

Bron: @FoodClicks

Het evenement vond deels binnen en deels buiten plaats
Brabantse worstenbroodjes van Houben
Orderkiosken werken ook in de petrolbranche goed voor de gemiddelde besteding
Rockstar van Vrumona doet het goed, ook binnen petrol
Ambachtelijke vleeswaren is ook onderscheidend
Vanaf 1 juli volgend jaar moet er geld gevraagd worden aan de gast voor eenmalige verpakkingen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede GemaQ Summit in teken van gezonde toekomst

Event – Het was voor de tweede keer dat GemaQ, de inkoopcoöperatie voor tankstations, een Business Boost Summit organiseerde. Na de eerste in Beekse Bergen, was nu als locaties het AFAS Theater in Leusden gekozen. Naast sprekers, die de aanwezigen tankstationondernemers moesten inspireren en motiveren, ook een dertigtal bedrijven die hun nieuwste producten of technieken presenteerden voor een efficiëntere...

Lees bericht


Sportproducten XXL Nutrition bij 220 Shell-locaties

Petrol – Shell gaat op 220 tankstationlocaties de eiwitproducten verkopen van XXL Nutrition. Dat heeft René van der Zel van XXL Nutrition donderdag bekend gemaakt. Sport- en eiwitproducten worden steeds vaker als assortimentsuitbreiding ingezet bij tankstations.

Lees bericht

GemaQ bundelt krachten met Menuez-platform

Petrol – Coöperatieve retail-inkooporganisatie GemaQ heeft per juni 2023 alle gepersonaliseerde, standaard communicatie- en marketingmiddelen bij Menuez International ondergebracht. De samenwerking moet de meer dan 200 petrol- en retailondernemers bij GemaQ ondersteunen bij het vergroten van hun zichtbaarheid en de verkoop van het assortiment.

Lees bericht

Voortaan seksspeeltjes verkrijgbaar aan de pomp

Petrol – EasyToys en retailorganisatie GemaQ zijn en overeenkomst aangegaan waardoor de sexspeeltjes Van online aanbieder EasyToys voortaan verkrijgbaar zijn bij een aantal tankstations. De komende maanden komen de bestverkochte speeltjes van dit moment in een aantal aangesloten tankstations te liggen verspreid over Nederland. In eerste instantie als pilot voor een halfjaar, maar bij succes wordt de samenwerking landelijke uitgerold.

Lees bericht


BP en AH openen honderdste gezamenlijke locatie

Petrol - BP en Albert Heijn openen vandaag bij tankstation De Kooi in Alkmaar aan de A9 het honderdste tankstation met een AH to go. De uitrol van Albert Heijn to go op BP-tankstations in Nederland startte in september 2021 bij BP Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland), nu anderhalf jaar later staat de teller op honderd vestigingen.

Lees bericht

Tankshopbeurs laat weinig shopinspiratie zien

Petrol – De jaarlijks gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten toonde deze editie veel techniek en hardwaren, maar inspiratie voor de tankshop was er maar weinig. Slechts een handvol bedrijven lieten producten zien waar je in de tankshop wat mee kunt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid