Engeland kiest: Five Guys beste fastfoodketen, Pret A Manger beste koffiecafé

Five Guys is een nieuwkomer op de Britse markt maar wordt toch als beste beoordeeld

Fastservice - Five Guys Burgers and Fries is volgens de Britse consument de beste fastserviceketen van Groot-Brittannië. Pret A Manger is volgens de Britten de beste keten van koffiecafés. Dit blijkt uit onderzoek van Market Force Information onder ruim 4500 consumenten.

De Amerikaanse fastserviceketen Five Guys Burgers and Fries verslaat nipt Nando’s, de nummer twee in de uitslag. Gourmet Burger Kitchen eindigt in het onderzoek op plaats drie, gevolgd door KFC op de vierde plaats en Burger King op plek vijf. Five Guys scoort het hoogst in drie door Market Force Information gestelde criteria. Zo is Five Guys volgens de Britse consument de nummer één op het gebied van vriendelijkheid van het personeel, heeft het de beste kwaliteit eten en zijn de restaurants het meest schoon. Nando’s, de Zuid-Afrikaanse restaurantketen met Portugese gerechten, scoort daarentegen het hoogst op servicesnelheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer van de restaurants.

Opmerkelijk
Volgens Market Force Information is de winst van Five Guys opmerkelijk aangezien de keten in thuisland de Verenigde Staten pas sinds 1986 bestaat en het nog maar drie jaar geleden, in 2013, de eerste vestiging in Groot-Brittannië opende. Volgens het onderzoeksbureau is het enige punt waarop Five Guys laag scoort de prijs-kwaliteitverhouding van de producten. De Britse consument vindt Five Guys aan de prijzige kant. Nando’s en KFC scoren op dit criterium dan ook fors hoger.
PizzaExpress is volgens de Britse consument de meest favoriete pizzaketen van de UK, op de voet gevolgd door Domino’s, Pizza Hut en Papa John’s.

Koffie
In een land dat vele duizenden koffiecafés kent, is Pret A Manger volgens de Britse consument veruit de beste koffiecaféketen van het land. Volgens het onderzoek een bijzondere winst, aangezien Pret A Manger koffie niet als absoluut speerpunt van de formule heeft maar naast koffie ook sandwiches, salades, verse sushi, soepen en snacks serveert. Pret A Manger scoort het hoogst op de criteria vriendelijkheid van het personeel, hygiëne, kwaliteit van het eten, sfeer, uitstraling van de cafés en het gezonde aanbod. Koffieketen Gregg’s komt in het onderzoek als de nummer twee uit de bus en scoort volgens de Britse consument het hoogst op prijs-kwaliteitverhouding. Koffiegrootmachten Costa Coffee en Starbucks eindigen in het onderzoek op plaats vier en vijf.
Vorig jaar augustus kondigde Five Guys aan plannen te hebben ook in Nederland vestigingen te willen openen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk