GuestHouse Hotel maakt eigen bier van oud brood

Het eigen bier van GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel

Voedselverspilling - Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is per 1 april gestart met de verkoop van eigen bier. Het Ketshill’s Special Blond is verkrijgbaar zowel op tap als op fles. Unieke aan het bier is dat het met oud brood is gebrouwen door Opener Bier uit Dongen. Brood dat anders zou worden weggegooid.

“Helaas blijft er, ondanks een zorgvuldige planning, in ons hotel-restaurant altijd wat voedsel over dat wordt weggegooid, vooral bij het ontbijtbuffet”, aldus Coen Schelfhorst, eigenaar van GuestHouse Hotels, waar ook de Kroon in Kaatsheuvel onder valt. “Daarom zoeken we continue naar manieren om voedselverspilling tegen te gaan”. Toen Marloes de Jong en Frank Wouters van Opener Bier aangaven dat er wel een mooi speciaalbier van dat oude brood gemaakt kon gaan worden zijn we aan de slag gegaan en is Ketshill’s Special Blond ontstaan.

Knipoog

De naam Ketshill’s Special Blond is een knipoog naar Kaatsheuvel, de vestigingsplaats van het Hotel, maar dan op de internationale manier uitgesproken. Maar liefst 40% van alle GuestHouse Hotelgasten komt uit het buitenland dus paste Ketshill ook goed, volgens Isola de Vries, Food & Beverage Supervisor bij GuestHouse Kitchen, het restaurant van het hotel en bedenkster van de naam.

Twee boterhammen per glas

Op 500 liter bier is er maar liefst 30 kilo oud brood als grondstof verwerkt, bestaande uit witte en bruine bolletjes, hele broden en zelfs eierkoeken en krentenbollen. Croissants voldoen niet, omdat die te vet zijn, aldus Frank van Opener bier. Dit betekent dat er per glas bier ongeveer twee oude boterhammen als grondstof zijn gebruikt die anders weggegooid zouden worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek