JRE-Nederland houdt inspiratiesessie voor chefs en sommeliers


Activiteit - Onlangs organiseerde JRE-Nederland in samenwerking met Big Green Egg, Swinkels Family Brewers, Résidence Wijnen, Het Proefstation, Kaasfort Amsterdam, van der Zee (Hanos), Livar, De Oesterij en Rungis op landgoed Arcadia een JRE-Inspired by dag voor leden en medewerkers.

Het landgoed Arcadia bestaat niet alleen uit acht hectare natuur en 600 walnotenbomen, maar is vanaf 2021 ook de plek waar de officiële Big Green Egg workshop is gehuisvest. Normaal staan onder een overkapping zo’n 50 Big Green Egg Large met werkblad opgesteld voor de workshops, maar voor leden van JRE werd de ruimte omgetoverd tot inspiratiecentrum voor JRE-Inspired by.

De chefs kregen na het welkomstwoord van Michèl Lambermon, Executive Chef van Big Green Egg Europe, een masterclass van Albert Ensing & Steef Haarsma, van Van der Zee, partner van Hanos. Tijdens de masterclass werd een pistola van het Nederlandse Black Angus rund uitgebeend, die daarna werd bereid op de Big Green Egg. De sommeliers begonnen de bijeenkomst met een Riedel glas tasting van Vincent Veer van Résidence wijnen. Hierbij werd diverse wijnen in verschillende glasvormen geproefd om te beoordelen welk glas het best geschikt is voor de betreffende druivensoort.

Na de masterclasses werd de groep opgesplitst om de inpiratiesessies te volgen van de verschillende partners. Swinkels Family Brewers en Kaasfort Amsterdam verzorgden een kaas- en biertasting. De Oesterij gaf een proeverij van Zeeuwse, Franse en Ierse oesters met uitleg over de verschillende soorten, gebieden, kweekmethoden en smaak. Résidence Wijnen schonk daarbij als pairing, Montenidoli – La Venaccia Tradizionale di San Gimignano uit Toscane van 2022. Gemaakt door de beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane, Maria Elisabetta Fagiuoli. Livar verzorgde buikspek gegaard op de Big Green Egg, waarmee Swinkels Family Brewers La Trappe combineerde. Het proefstation en Rungis inspireerden met diverse groentebereidingen met alcoholvrije pairings.

Bron: JRE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Maxxam in zee met PS in foodservice voor impactmeting

Samenwerking - Maxxam, de grootste inkoopvereniging in de Nederlandse food-/out-of-home markt, en PS in foodservice hebben een vergaande samenwerking aangekondigd. De samenwerking is gericht op het bevorderen van duurzaamheid binnen de branche door het implementeren van de PS Impact score, een initiatief dat leveranciers op efficiënte wijze helpt bij het delen van duurzaamsheidsdata.

Lees bericht



HANOS en Horeca Vakbeurs Hardenberg slaan handen ineen

Vakbeurzen – Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met HANOS. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca Vakbeurs in Hardenberg met twee stands, wordt sponsor van de kookwedstrijden en levert de ingrediënten voor Chef’s Place waar verschillende topchefs uit het Oosten van het land in actie komen. De vakbeurs Horeca Hardenberg  beleeft...

Lees bericht

Hanos opent grotere locatie in Utrecht en breidt ook Apeldoorn uit

Groothandel – Groothandel Hanos opende dinsdag de hernieuwde vestiging in Utrecht-Nieuwegein. De locatie is uitgebreid en volledig gerestyled. De locatie werd geopend door Nicolette van Dam samen met vestigingsmanager Marcel van Gent. Algemeen directeur Theo de Graaf van Hanos maakte bij de opening tevens bekend dat de Hanos-vestiging en distributielocatie in Apeldoorn fors gaat uitbreiden.

Lees bericht



Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid