Magioni maakt limited edition groentepizza van spruiten
Pizza – Als limited edition en voor een speciaal event heeft het merk Magioni een groentepizza bedacht van spruiten. De spruitenpizza moet het bewijs leveren dat groente pizzabodems heel goed samengaan met een duurzame levensstijl.
Zes jaar gelden was het Magioni-founder Manon van Essen, die de bloemkoolpizza bedacht. Veel mensen hadden toen niet de overtuiging dat die groentevariant een vaste plek zou veroveren binnen het pizza-aanbod. Maar het tegendeel werd bewezen en mede door de overname van Magioni door Dr. Oetker kreeg de groentepizza nog meer impact.
SpringFresh
De spruitenpizza waarmee Magioni nu komt is exclusief ontwikkeld voor een event op 12 mei van het pizzamerk. Daar wil het merk een aantal mensen overtuigen van de smaak van de pizza. De spruit staat bekend om zijn bittere smaak. Dat vormde ook direct de uitdaging om juist met deze groente aan de slag te gaan. Bij de ontwikkeling werkt Magioni samen met SpringFresh dat elk onderdeel van groenten en fruit bewerkt, dus ook van de spruit. Zo gaat het bedrijf voedselverspilling tegen en gaat er in dit geval geen belangrijke voedingsstoffen van de spruit verloren. De spruiten worden direct van het land in Dirksland in dezelfde omgeving verwerkt en vervolgens verzonden naar de producent. Zo is de keten kort en impact op het milieu minimaal.
40% spruiten
De pizzabodems van Magioni bevatten minimaal 32% groenten, zijn 100% vegan en bevatten veel eiwitten en vezels. Bij de spruitenpizza is een deel van het meel is vervangen door spruitenpuree. Hierdoor bevat de spruitenpizza 40% groenten.
Bron: Magioni/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw
Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.
Lees berichtMagioni komt met American Pancakes met groenten
Introductie - Magioni, bekend van de pizzabodems met groenten, introduceert nu koelverse, ready-to-eat American Pancakes met groenten. De pancakes bieden een gezonder alternatief voor de traditionele versie van de ontbijtklassieker.
Lees berichtNew York Pizza bestaat 30 jaar en opent 300ste vestiging
Formulenieuws – Nederlands grootste pizzaketen, New York Pizza, viert een dubbele mijlpaal: op 29 december is de opening van haar 300ste vestiging in Nederland in het jaar dat de keten 30 jaar bestaat.
Lees berichtMerk Langnese over naar Ambtman Jr. Import en Export
Overname – Ambtman Jr. Import en Export neemt het agentschap van het honingmerk Langnese over van Dr. Oetker Professional. De overgang gaat per 1 januari 2024 in.
Lees berichtDe Haan introduceert Resto’Clock pizzakiosk
Petrol - Het tankstation van De Haan Minerale Oliën presenteert aan de Neherkade in Den Haag een eerste Resto'Clock pizzakiosk. De machine bereidt in vier minuten een pizza, er is keuze uit vier verschillende varianten.
Lees berichtRecordaantal van 45.000 pakketten voor de voedselbank
Voedselbanken – Vier dagen lang pakken honderden medewerkers van Unilever, voor het twaalfde jaar op rij pakketten in voor de Voedselbank. Dit jaar wordt een recordaantal van 45.000 pakketten samengesteld, met behulp van een aantal partners.
Lees bericht