Market Food Group verwerft Detailresult-bakkerij Apeldoorn
Overname - Market Food Group (MFG) uit Bunschoten-Spakenburg, bekend als bakkerij achter de formules ‘t Stoepje en Le Perron, heeft de volledige activa van de voormalige Detailresult-bakkerij in Apeldoorn verworven.
MFG zal de broodproductie in Apeldoorn weer opstarten nadat deze bakkerij begin 2023 was stilgelegd als gevolg van de opsplitsing van Detailresult en ontmanteling van de gezamenlijke broodproductie van de formules DekaMarkt en Dirk. Deze transactie markeert de volgende stap in de expansie van MFG, dat afgelopen jaar al de bakkerijen Faber uit Hoogeveen en Smithuis uit Oldenzaal heeft overgenomen, en daarmee een van de toonaangevende bakkerijgroepen in Nederland op de kaart heeft gezet.
Sjacco Nel, algemeen directeur MFG: ,,Met deze transactie zetten we de volgende stap in de ontwikkeling van Market Food Group. Na de verwerving van de bakkerijen Faber en Smithuis in het afgelopen jaar, diende deze mogelijkheid zich op een uitstekend moment aan. De eerste fase van integratie van alle onderdelen binnen de groep is volgens plan verlopen en de bakkerijmarkt is na een hectisch 2022 weer enigszins genormaliseerd.”
Bron: MFG/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
John Kruijssen benoemd tot commissaris bij SPAR Holding
Benoeming - John Kruijssen is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van SPAR Holding te Waalwijk. Hij is hiermee de opvolger van Kees Kiestra. Kruijssen wil de rol van SPAR als ‘king of convenience’ verder versterken.
Lees berichtAlbron wil met AH to go Tilburg positie in commerciële horeca versterken
Foodservice – Horecabedrijf Albron wil haar positie binnen de commerciële horeca verder uitbreiden. Als onderdeel van die nieuwe strategie nam het bedrijf onlangs de AH to go vestiging in Tilburg over van Albert Heijn. Albron wil meer van dergelijke sterke Nederlandse bedrijven aan zich binden.
Lees berichtAlbron opent nieuw concept van Le Perron in Almere
Horeca - Albron opende dit weekend in Almere het bakkerijconcept Le Perron in een nieuw format en een nieuwe Starbucks. In maart komt daar nog eens het nieuwe snackbarconcept Frites Affair bij. Met het circulaire concept The Green House en de eigen exploitatie van Anne&Max ontwikkelt de voormalige cateraar zich steeds meer tot volwaardig horecabedrijf.
Lees berichtBakkerijconcept Le Perron krijgt nieuwe ‘look and feel’
Formulenieuws – Het bakkerijconcept Le Perron van de Market Food Group, dat door Albron wordt geopend in Citymall Almere en Stadshart Zoetermeer, krijgt een nieuwe impuls op alle fronten. De hele keten is bij deze innovatieslag betrokken geweest, die gebaseerd is op ‘best practices’ uit de (inter)nationale high traffic-markt. Albron en de Market Food Group, die als franchisegever van Le...
Lees berichtAlbron ook actief met horeca in Citymall Almere en Stadshart Zoetermeer
Samenwerking – Albron gaat in samenwerking met Unibail-Rodamco-Westfield ook horecaconcepten openen in Citymall Almere en Stadshart Zoetermeer. Het horecabedrijf had al een recent een locatie van Anne&Max geopend in versmarkt 'Fresh' in het toekomstige Mall of the Netherlands. In Citymall Almere gaat het om drie concepten; Starbucks, broodconcept Le Perron en het door Albron ontwikkelde Frites Affairs, een gourmet frites...
Lees berichtAlbron breidt directie uit met Jan Willem Hilbron
Benoeming – Jan Willem Hilbron treedt per 1 september 2019 in dienst als directeur Horeca & Hospitality bij Albron. Hij volgt daarmee Robert Visser op, die in april jl. vertrok. Hilbron was hiervoor Senior Vice President Business Development at HMSHost International. Hij werkte in binnen- en buitenland voor Airports (Schiphol, Rotterdam Den Haag Airport), NS stations (Burger King, La Place en Treck, voorheen de...
Lees bericht