ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform


Vlnr.: Roy Odekerken (bestuur VOCC), Jacqueline van Beek (bestuur Veneca, Managing Director Compass Group Nederland), Ard van der Steur (voorzitter Veneca), Rijnie Trip (bestuur VOCC, directeur Van Lier Catering) Michiel Meier Mattern (voorzitter ONCE), Marcel Beijk (bestuur VOCC, directeur Beijk Catering), Pierre Smits (bestuur VOCC) / Foto bij: Veneca

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

‘In de federatie worden de krachten van de verenigingen gebundeld voor goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid van de mensen werkzaam in de branche, gezonder en duurzamer eten en drinken en het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening’, aldus de motivatie om te gaan samenwerken. Van een mogelijk samengaan is al jarenlang sprake alleen kwam het niet eerder tot concrete resultaten. Ard van der Steur, voorzitter Veneca: “Kern van hospitality in onze samenwerking is en blijft het geluk en plezier van de gasten én de werknemers. In de federatie die we gezamenlijk tot stand willen brengen draait het dan ook om mensen en bedrijven die met gastvrijheid in eten en drinken het verschil maken.” Michiel Meier Mattern, voorzitter ONCE: “Gastvrijheid als authentieke belevenis, live-cooking en verse bereiding met topproducten van dichtbij, op welke (eenmalige) locatie dan ook, vereist medewerkers die op het ONCE-topniveau willen werken. Wij geloven dat intensivering van onze samenwerking over de volle breedte van catering & hospitality meer brengt dan alles op jezelf doen”.

Moderne cao

Partijen willen daarom samen werken aan een moderne cao. ‘Een hospitality cao die past bij nieuwe marktontwikkelingen van eten en drinken, waarin hetzelfde werk voor hetzelfde loon als uitgangspunt dient. Een cao met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een goede beloning, waaronder een breed opleidingsaanbod, duurzaam, gezond en flexibel werken’, aldus een bericht van Veneca. Roy Odekerken, secretaris VOCC: “Het samenwerken van de brancheverenigingen zal leiden tot een verdere ontwikkeling van goede arbeidsvoorwaarden voor de mensen die elke dag onze gasten voorzien van een goede en gezonde lunch. De kracht van een federatie is ook aanwezig op de andere onderwerpen die onze leden dagelijks bezighouden. De leden van de drie verschillende brancheverenigingen hebben specifieke kennis van de markt waarin zij opereren. Door deze kennis met elkaar te delen, kan een grote stap voorwaarts gemaakt worden.”

KHN

De drie organisaties willen bij het vormgeven van de federatie in goede samenwerking ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) betrekken, omdat deze onderwerpen iedereen aangaat. De drie verenigen zelf behartigen de belangen van bedrijven die actief zijn in de contractcatering en hospitality.  ONCE (Officieel Netwerk Catering Events) is de branchevereniging voor de party- en eventcatering in Nederland. Zij verzorgen tienduizenden zakelijke, private en publieke events per jaar op vele locaties. VOCC behartigt de collectieve belangen van de middelgrote ondernemende Nederlandse cateraars.

Bron: Veneca/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid