Investeringsmaatschappij gaat Manneken Pis helpen groeien


Frietketen Manneken Pis wil snel groeien in drukke winkelgebieden in de belangrijke steden

Formulenieuws – Investeringsmaatschappij Standard Investment kondigt een investering aan in Manneken Pis. De frietketen is gespecialiseerd in het aanbieden van verse Vlaamse frieten. De samenwerking tussen Standard Investment en Manneken Pis heeft als doel de expansie van frietketen te versnellen door het aantal locaties uit te breiden in de komende jaren. Daarbij wordt vooral gedacht aan drukbezochte locaties in Nederlandse steden. Oprichter Albert van Beek van de Manneken Pis blijft leiding geven aan de frietketen.

Manneken Pis is een premium friet-keten die bekend staat om zijn ambachtelijk bereide Vlaamse frieten van Zeeuwse aardappelen. Het bedrijf, opgericht in 1991 door Van Beek, heeft zich gepositioneerd als frietzaak met kwalitatief hoogwaardige frieten, die dagelijks vers worden bereid in de eigen productiefaciliteit in Utrecht. Het bedrijf verwerkt jaarlijks 1,7 miljoen kilo Zeeuwse aardappelen.

Groeimogelijkheden

Naast frieten biedt het bedrijf een breed assortiment aan sauzen, snacks en dranken. Manneken Pis telt acht locaties, waaronder drukbezochte winkelstraten in Amsterdam en Utrecht. Het herstel van het internationale toerisme sinds de pandemie versterkt, volgens Standard Invetment, de groeimogelijkheden van Manneken Pis. Toeristenstromen naar populaire steden zoals Amsterdam en Utrecht blijven toenemen. En ook winkelstraten zoals het Damrak en Hoog Catharijne zien een toename van bezoekers. Daarnaast ziet Manneken Pis sterke groeikansen door de opkomst van de “convenience-generations” (Millennials en Gen Z, red.), die de komende jaren naar verwachting een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de groei van de Horeca. Voor deze groepen, die vaak kiezen voor spontane eetervaringen, zijn takeaway-concepten zoals Manneken Pis aantrekkelijk, is de inschatting van de investeringsmaatschappij.

Standard Investment

Het partnership met Manneken Pis past binnen de bredere strategie van Standard Investment om te investeren in de horecasector. Eerder deed het bedrijf investeringen in Burger King (Burger Food Group) en de Ierse pubketen Old Irish Pub. De plannen voor de komende jaren met Manneken Pis omvatten een uitbreiding van het aantal vestigingen, waarbij de focus blijft liggen op locaties met veel voetverkeer in grote steden. Maarten Tromp, partner bij Standard Investment: “De combinatie van hun premium kwaliteit, groeiende populariteit bij de convenience-generations en de heropleving van toerisme maakt dit een aantrekkelijk investeringsproject. We kijken ernaar uit om samen de volgende groeifase in te gaan.”

Bron: Standard Investment/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aviko gaat met ketenpartners frietketen verduurzamen

Verduurzamen - Aviko gaat samen met een aantal partners werken aan het verder verduurzamen van de waardeketen van aardappelfriet. Samen met Derks Akkerbouw, AB Texel, Dasko Koel- en Vriestransport en Hutten Catering willen deze vijf partijen zich gezamenlijk inzetten om de CO2-uitstoot binnen de keten - van teler tot tafel - tegen 2030 net zero te krijgen.

Lees bericht



Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht



Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid