‘Plant Power’ van Appèl moet vleesloos eten stimuleren


Cateraar - Cateraar Appèl introduceert ‘Plant Power’, een nieuw foodconcept dat gasten laat zien dat een vlees of vis niet altijd nodig is. Dit concept, dat bestaat uit vegetarische en volledig plantaardige gerechten is onderdeel van een aantal initiatieven die de cateraar neemt om het assortiment te verduurzamen. Cecile Theunissen, MVO manager bij Appèl: “Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting. Door vegetarische en plantaardige voeding te stimuleren in onze restaurants leveren we als cateraar onze grootste bijdrage aan de wereld. Het grootste verschil kun je maken door minder vlees, vis of andere dierlijke producten te eten.” Ti Ta Tofu Appèl heeft in dit kader een speciale actieweek opgezet en daarvoor een aantal nieuwe gerechten ontwikkeld, zoals kleurrijke groentebroodjes met scrambled tofu (Ti Ta Tofu), vegan flammkuchen, toast met groentespread en bospaddenstoelen en een heerlijke zeewiersalade. “We merken dat sommige gasten plantaardig eten vaak met ‘niet lekker’ associëren. Door enthousiaste uitleg van onze medewerkers en een speciale proeftafel waren ook zij overtuigd”,  aldus Theunissen. Duurzaam voedselsysteem Plant Power past in de visie van Appèl: een duurzamer voedselsysteem. Samen met producenten en aanbieders werkt de cateraar aan deze visie als lid van de Green Protein Alliance. Alle leden van dit samenwerkingsverband willen zorgen voor een groter aandeel plantaardig eiwit op het bord van consumenten. “Plant Power is onderdeel van een aantal stappen die wij nemen om ons aanbod te verduurzamen. Zo zijn wij gestopt met het inkopen van plastic rietjes, introduceren we binnenkort een duurzame koffiebeker, verduurzamen we ons verpakkingsmateriaal en disposables en starten we zeer binnenkort een samenwerking om voedselverspilling te voorkomen”, aldus Theunissen.  Bron: @FoodClicks Cateraar - Cateraar Appèl introduceert ‘Plant Power’, een nieuw foodconcept dat gasten laat zien dat een vlees of vis niet altijd nodig is. Dit concept, dat bestaat uit vegetarische en volledig plantaardige gerechten is onderdeel van een aantal initiatieven die de cateraar neemt om het assortiment te verduurzamen. Cecile Theunissen, MVO manager bij Appèl: “Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting. Door vegetarische en plantaardige voeding te stimuleren in onze restaurants leveren we als cateraar onze grootste bijdrage aan de wereld. Het grootste verschil kun je maken door minder vlees, vis of andere dierlijke producten te eten.” Ti Ta Tofu Appèl heeft in dit kader een speciale actieweek opgezet en daarvoor een aantal nieuwe gerechten ontwikkeld, zoals kleurrijke groentebroodjes met scrambled tofu (Ti Ta Tofu), vegan flammkuchen, toast met groentespread en bospaddenstoelen en een heerlijke zeewiersalade. “We merken dat sommige gasten plantaardig eten vaak met ‘niet lekker’ associëren. Door enthousiaste uitleg van onze medewerkers en een speciale proeftafel waren ook zij overtuigd”,  aldus Theunissen. Duurzaam voedselsysteem Plant Power past in de visie van Appèl: een duurzamer voedselsysteem. Samen met producenten en aanbieders werkt de cateraar aan deze visie als lid van de Green Protein Alliance. Alle leden van dit samenwerkingsverband willen zorgen voor een groter aandeel plantaardig eiwit op het bord van consumenten. “Plant Power is onderdeel van een aantal stappen die wij nemen om ons aanbod te verduurzamen. Zo zijn wij gestopt met het inkopen van plastic rietjes, introduceren we binnenkort een duurzame koffiebeker, verduurzamen we ons verpakkingsmateriaal en disposables en starten we zeer binnenkort een samenwerking om voedselverspilling te voorkomen”, aldus Theunissen.  Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht




Naam Markies Catering verdwijnt en wordt Appèl

Catering - Zowel Markies Catering als zusterbedrijven Zo-vital, SAB, FM at Work en Scoolcompany gaan vanaf vandaag samen verder onder één naam: Appèl. De cateraar uit Den Bosch wil met de naamswijzigingen het merk Appèl versterken en de dienstverlening verdere verbeteren.

Lees bericht



Onmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid