Restaurant Basiliek Harderwijk over naar keukenchef Van Dijk


Keukenchef Yornie van Dijk (l) en Rick Jansma

Restaurant - Rik Jansma stopt met restaurant Basiliek in Harderwijk. De ondernemer doet zijn met één Michelinster bekroonde zaak op 31 mei 2022 over aan keukenchef en Harderwijker Yornie van Dijk.

Jansma heeft het gevoel het maximale uit Basiliek te hebben gehaald en kijkt tevreden terug op de bijna 18 jaar. ‘Hoge pieken en diepe dalen. We hebben een trots gevoel, maar er is ook verdriet en teleurstelling in mensen die andere belangen hebben. Maar er zijn vooral veel mooie herinneringen. Het heeft ons ook veel gebracht. We hebben veel van de wereld gezien en veel internationale vrienden opgedaan.’Het restaurant wordt overgenomen door de 29-jarige Yornie van Dijk. Van Dijk is geboren in Harderwijk en nu 3,5 jaar keukenchef bij Basiliek. Hij volgde de Cas Spijkers Academie in Boxmeer en deed werkervaring op bij onder andere Parc Broekhuizen in Leersum, ’t Nonnetje in Harderwijk, De Librije in Zwolle en Ratatouille in Harderwijk.

Zwarte Cross

Restaurant Basiliek begon in 2006 en kreeg een jaar later al een Michelinster. Rik Jansma werd door restaurantgids Gault & Millau in 2008 uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In 2011 was hij de eerste sterchef op het festival Zwarte Cross en een jaar later werd hij als eerste chef ter wereld uitgenodigd om te koken voor Nederlandse militairen in Afghanistan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht


Zwarte Cross brengt snackmuur met sterallures

Festival – De organisatoren van de Zwarte Cross hebben altijd iets bijzonders. Deze editie wordt bijvoorbeeld een snackmuur geïntroduceerd met gerechten van sterrenchef Rik Jansma en eigenaar van de basiliek in Harderwijk. De snackmuur heeft voor deze gelegenheid wel een fraaie naam gekregen: Le Clique Claque. Uitgebreid en op niveau tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross, zo laat...

Lees bericht

Grolsch komt op festivals met herbruikbare draagtrays

Duurzaamheid - Bierbrouwer Grolsch heeft voor de biermerken Grolsch en Kornuit op festivals herbruikbare draagtrays. De draagtrays zijn gemaakt van gerecycled plastic en gaan de huidige kartonnen trays vervangen. De festivalorganisatoren krijgen de herbruikbare draagtrays in bruikleen. De bierbrouwer regelt de levering van de trays, de logistiek, reiniging en opslag. De trays worden vervolgens middels een statiegeldsysteem via de festivalbars...

Lees bericht

Grolsch blijft verbonden aan de Zwarte Cross en Mañana Mañana

Samenwerking - Bezoekers van de Zwarte Cross en het festival Mañana Mañana blijven de komende jaren proosten met Grolsch. De bierbrouwer en organisator de Feestfabriek hebben hun samenwerking opnieuw met vijf jaar verlengd. Beide partijen blijven ook Stichting Pak An ondersteunen, de stichting die maatschappelijk betrokken en Achterhoekse initiatieven helpt te realiseren. Ard Bossema, Marketing Directeur Grolsch: “Grolsch...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid