Restaurant Instock tegen voedselverspilling breidt uit naar Utrecht
Horeca - Restaurantformule Instock opent aan het einde van dit jaar aan de Vleutenseweg in Utrecht een nieuw restaurant. De opening volgt enkele maanden na die in Den Haag. Met de uitbreiding komt het aantal Instock restaurants in Nederland op drie. De nieuwe vestiging in Utrecht komt in het monumentale Jaffa-gebouw aan de Vleutenseweg in Lombok. De initiatiefnemers verwachten de deuren eind dit jaar te kunnen openen. De uitbreiding naar Utrecht volgt kort na de opening van een Instock in Den Haag. Eind juli opende aan de Buitenhof de tweede vestiging. Het ‘anti-voedselverspillingsrestaurant’ zit ook aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam en komt met de uitbreiding naar Utrecht op in totaal drie restaurants. Anders Ten opzichte van een ‘regulier’ restaurant doet Instock veel dingen bewust anders. Zo zet het restaurant voedselverspilling op de kaart. De medewerkers halen dagelijks onverkochte producten op omdat deze een plekje of deukje hebben, vanwege een overschot of een te korte houdbaarheidsdatum. Hier improviseren de chefs creatieve gerechten van voor ontbijt, lunch en diner. De missie van het restaurant is niet alleen om zelf kilo’s met eten te redden, maar ook om bewustwording rondom het onderwerp reststromen te vergroten. Instock doet dit onder meer met het kookboek Instock Cooking en met het in juni geïntroduceerde Pieper Bier, gemaakt van geredde aardappels. Bron: @FoodClicks
Horeca - Restaurantformule Instock opent aan het einde van dit jaar aan de Vleutenseweg in Utrecht een nieuw restaurant. De opening volgt enkele maanden na die in Den Haag. Met de uitbreiding komt het aantal Instock restaurants in Nederland op drie. De nieuwe vestiging in Utrecht komt in het monumentale Jaffa-gebouw aan de Vleutenseweg in Lombok. De initiatiefnemers verwachten de deuren eind dit jaar te kunnen openen. De uitbreiding naar Utrecht volgt kort na de opening van een Instock in Den Haag. Eind juli opende aan de Buitenhof de tweede vestiging. Het ‘anti-voedselverspillingsrestaurant’ zit ook aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam en komt met de uitbreiding naar Utrecht op in totaal drie restaurants. Anders Ten opzichte van een ‘regulier’ restaurant doet Instock veel dingen bewust anders. Zo zet het restaurant voedselverspilling op de kaart. De medewerkers halen dagelijks onverkochte producten op omdat deze een plekje of deukje hebben, vanwege een overschot of een te korte houdbaarheidsdatum. Hier improviseren de chefs creatieve gerechten van voor ontbijt, lunch en diner. De missie van het restaurant is niet alleen om zelf kilo’s met eten te redden, maar ook om bewustwording rondom het onderwerp reststromen te vergroten. Instock doet dit onder meer met het kookboek Instock Cooking en met het in juni geïntroduceerde Pieper Bier, gemaakt van geredde aardappels. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen
Voedselverspilling – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.
Lees berichtFastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation
Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtMinder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees berichtOrbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling
Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...
Lees bericht