Sligro kiest als eerste groothandel voor Beter Leven kip


Groothandel - In 2023 geeft Sligro als eerste groothandel al zijn onbewerkte kip ten minste één Beter Leven-ster. Dat meldt Wakker Dier. De kippen hebben meer leefruimte en een overdekte buitenuitloop.

Anne Hilhorst van Wakker Dier vindt ‘het geweldig dat Sligro het goede voorbeeld geeft aan zijn concurrenten’.  De één Beter Leven-ster kippen krijgen straks naast de overdekte buitenloop ongeveer veertig procent meer ruimte. Bovendien groeien de kippen met een Beter Leven keurmerk minder snel waardoor, volgens Wakker Dier, de kippen gezonder blijven en minder antibiotica nodig hebben.

Plofkippen

Volgens Wakker Dier hebben de groothandels Makro, Hanos en Bidfood nog geen plannen om af te stappen van het aanbieden van vlees van zogenaamde plofkippen. Wakker Dier wil dat alle groothandels stoppen met de verkoop van het vlees van de plofkip, die sneller groeit en minder leefruimte heeft. Wakker Dier voert al jaren campagne tegen deze leefomstandigheden van deze kippen.

Kipster

De Beter Leven-ster voor kippen en vlees in het algemeen rukt overigens steeds verder op in de out-of-homemarkt en bij de foodservicebedrijven. Cafetariaformule Smullers met locaties op de Nederlandse stations schakelde onlang volledig over op het gebruik van vleessnacks met een Beter Leven-keurmerk en ook andere partijen zoals cateraars en formulehuizen zijn actief met het duurzame vleesalternatieven, zoals Kipster

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid