Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei
Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.
De organisatoren melden een stijging van 15% in het aantal internationale bedrijven dat deelneemt aan de beurs. Er is vooral sprake van een toename van het aantal Aziatische bedrijven, met name uit China & Hong Kong, Thailand, Zuid-Korea en Taiwan. Ook is er sprake van een forse stijging van het aantal Italiaanse bedrijven.
Italië zal ook net als in voorgaande jaren opnieuw de internationale deelname leiden, met meer dan 50 bedrijven, gesteund door het Italiaanse Agentschap voor Buitenlandse Handel (ITA-ICE) en de Italiaanse Kamer van Koophandel en Industrie voor Spanje. Naast de Italiaanse regio Piemonte is het dit jaar voor het eerst ook de regio Campanië. Bovendien zullen kwaliteitsmerken uit het land, zoals het Consorzio per la Tutela del Formaggio Grana Padano en het Consorzio Parmigiano Reggiano en meer dan 30 bedrijven. Naast Italiaanse bedrijven zijn er op Alimentaria&Hostelco 2024 bedrijven terug te vinden uit Turkije, China en Hong Kong , Polen, Portugal, Frankrijk, België, Duitsland, Nederland en Argentinië.
Het bezoekersprogramma richt zich op importeurs en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken, evenals op exploitanten uit de gehele foodketen, waaronder horeca, merkrestaurants en onafhankelijke restaurants, cruises en detailhandel, zowel nationaal als internationaal. Alimentaria&Hostelco heeft als doel om meer dan 2.200 importeurs, distributeurs, directeuren en inkoopmanagers van topniveau samen te brengen en zo’n 100.000 professionele bezoekers in totaal
Bron: Alimentaria&Hostelco/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtNH Hotel Group wordt Minor Hotels Europe & Americas
Hotels - NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels, zal voortaan opereren als Minor Hotels Europe & Americas. Dit is onlangs besloten.
Lees bericht