Spar opent winkels in Texaco-stations

Gemak – Spar en Texaco gaan de samenwerking aan. In de stations van de oliemaatschappij openen begin januari de eerste Spar Express-gemakswinkels. De drie vestigingen waarmee wordt gestart liggen in Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg. Kort daarna volgen nog twee vestigingen.

De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende acht à tien uur zijn het vertrekpunt voor de samenwerking, melden de partijen in een perscommuniqué. Uitgangspunt voor de te bouwen winkels is het cityconcept waarvan SPAR inmiddels 27 winkels heeft. Afhankelijk van de omgeving zal het assortiment worden aangepast aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom“, aldus Susanne Kroon, commercieel directeur van SPAR.

Pilotfase
Het is de bedoeling dat, als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer SPAR-gemakswinkels worden geopend in tankstations. “We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. SPAR heeft met haar cityformat een prima oplossing”’ aldus Bram Verhoeve, Vice President Marketing & Business Customers Europe van EFR. SPAR kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse SPAR Express-winkels. Vooralsnog gaat SPAR deze naam alleen gebruiken voor de winkels waar ook getankt kan worden, exclusief voor Texaco.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws