Spar University en Too Good To Go winnaars ABN AMRO Future Food Award

Erwin Binneveld en partner Mirjam Bestebreurtje van Spar University

Verkiezing - Too Good To Go en Erwin Binneveld van Spar University hebben vandaag tijdens het FSIN Food500 Congres een ABN AMRO Future Food Award gewonnen.

Binneveld sleepte de prijs in de wacht dankzij zijn jarenlange inspanningen om de voedselketen te verduurzamen door intensief samen te werken met producenten. En de startup Too Good To Go viel in de prijzen vanwege de verbinding die zij legt tussen consumenten en bedrijven die voedsel over hebben. Restaurants, hotels, supermarkten, bakkerijen en andere winkels verkopen deze maaltijden die aan het eind van de dag overblijven met veel succes via de To Good To Go app in een Magic Box.

Met de Future Food Awards wil ABN AMRO inspirerende en creatieve concepten uit de Food-, Retail- en Leisure-sector stimuleren die verduurzamen en voedselverspilling tegengaan. De prijs wordt toegekend door een vakjury.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek