Struik Foods en Zwanenberg voeren verkennende gesprekken

Zwanenberg produceert sinds vorig jaar de Unox-rookworsten in Oss

Bekendmaking – Soep en sauzenfabrikant Struik Foods in Nijkerk en het vleesbedrijf Zwanenberg Food Group in Almelo hebben bekendgemaakt dat zij verkennende gesprekken voeren over verdere samenwerking, zonder dat daar conclusies aan kunnen worden verbonden.

Een bericht daarover hebben zij vandaag uitgestuurd. De bedrijven voelden zich gedwongen met de verklaring naar buiten te komen door publicaties in de media over een mogelijke fusie.

Feitelijk gaat het bij de fusiegesprekken over een gesprek tussen de families Van Drie als grootaandeelhouder van de firma Struik en de familie Van der Laan van Zwanenberg Food Group. Het bedrijf Zwanenberg is in omvang wel beduidend groter dan het bedrijf Struik. Mede door een aantal kleinere overnames sinds begin jaren tachtig, maar ook door de overname vorig jaar van de Unox-fabriek van Unilever in Oss is Zwanenberg fors gegroeid. Struik Foods heeft het daarnaast de laatste jaren moeilijk en – volgens zakenblad Quote – ook behoorlijke verliezen gedraaid.

Struik Foods en Zwanenberg Food Group, dat vooral bekend is van het merk Kips, bevestigen zoals gezegd dat er aftastende gesprekken plaatsvinden, maar dat het nog  te vroeg is om daar op dit moment enige conclusie aan te verbinden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek