SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca


V.l.n.r Jennifer van Dijk (VANG Buitenshuis), Ricardo Eshuis (SVH) en Johanna Minnaard (VANG Buitenshuis)

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Veel horecaondernemers vinden duurzaamheid nog een ingewikkeld thema en lastig in te voeren in de bestaande bedrijfsvoering. Ook omdat duurzaamheid een breed raakvlak heeft met talloze onderwerpen, zoals geen fossiele brandstoffen meer, thuisbezorgen zonder CO2-uitstoot, circulair gebruik van grondstoffen, etc. Toch zijn er ook binnen de horeca talrijke mogelijkheden om de ecologische voetafdruk kleiner te maken. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “In een sector waarin veel eten wordt weggegooid en waar veel energie wordt verbruikt, is enorm veel resultaat te behalen. Daarom is het goed dat we samen met VANG Buitenshuis werken aan een e-learning met kant-en-klare oplossingen. In de e-learning Duurzame horeca brengen we noodzakelijke en actuele kennis bij elkaar”. In de e-learning komt ook naar voren hoe je medewerkers bij het onderwerp betrekt, hoe je een bedrijfsconcept verduurzaamt en hoe je kosten kunt besparen met verduurzamen.

 VANG

Het programma VANG Buitenshuis werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft vooral als doel restafval te verminderen op talloze plekken en meer te recyclen. Vorig jaar onderzocht VANG Buitenshuis hoe kennis over een duurzame bedrijfsvoering in de horeca en catering beter benut kan worden. Jennifer van Dijk, programmamanager: “Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral de grote middengroep in de horeca weet dat ze met duurzaamheid aan de slag moeten, maar ze weten vaak niet hoe. Binnen ons programma is er veel kennis over anders inkopen, voorkomen van voedselverspilling en beter en meer afval scheiden. Door deze kennis via een e-learning met examen aan te bieden, helpen we ondernemers om hun medewerkers mee te nemen in deze veranderingen.”

Profileren

Het ontwikkelen van de e-learning Duurzame horeca is de eerste stap die SVH en VANG Buitenshuis samen zetten. De volgende stap is de oplevering ervan met bijbehorend examen. “Gezamenlijk willen we de achterban mobiliseren om in de hospitalitysector ondernemers te inspireren en motiveren om de noodzakelijke stappen te zetten en groene keuzes te maken”, aldus Eshuis. "Steeds meer mensen zoeken bewust naar werkgevers die zich inzetten om in de bedrijfsvoering duurzaam te werken. Door je als ondernemer duidelijk te profileren als verantwoorde ondernemer, kun je een groep nieuwe medewerkers aantrekken."

Eind mei

Stichting Horeca Opleiding (SHO) is als opleider betrokken bij de ontwikkeling van de e-learning en zal als eerste horecaopleider een training Duurzame horeca aanbieden. De training Duurzame horeca zal vanaf eind mei bij SHO beschikbaar zijn.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid